Doljenii vor să facă la Stoina livezi cu pomi fructiferi

Investitorii din județul vecin vor să investească la Stoina. Este vorba de câțiva doljeni care sunt interesați să dezvolte la Stoina o plantație de pomi, dar pentru asta au nevoie de teren de la cetățeni. Oamenii ar fi dispuși să-și vândă pământul care și așa nu este foarte productiv, dar au probleme cu titlurile de proprietate. Primarul din Stoina, Ioana Bușe, s-a implicat în această problemă și speră să rezolve situația.

Comuna Stoina este una din localitățile din județul Gorj care a fost renumită pentru extracția de gaze naturale, însă acum lucrurile s-au mai schimbat. Localitatea nu a prea fost căutată de investitori, dar cum niciodată nu este prea târziu s-a întâmplat și acest lucru. Motivul pentru care nu au fost oameni cu bani interesați să dezvolte afaceri la Stoina a fost lipsa utilităților. „Este foarte greu de prins un investitor în localitate pentru că ne întreabă dacă avem apă, canalizare, curent electric la terenurile de care aceștia sunt interesați. Deocamdată acest lucru nu avem, dar o să rezolvăm. Deocamdată cea mai mare problemă aici rămâne tot cea a terenurilor care sunt fărâmițate, avem oameni care nu au succesiuni, titluri de proprietate și este mai greu”, a declarat Ioana Bușe.

Localnicii nu sunt în legalitate cu terenurile

Un grup de investitori doljeni vor să investească la Stoina. Aceștia încearcă să cumpere de la localnici aproximativ 100 de hectare de teren pe care să planteze pomi. Apar însă probleme pentru că nu toți cetățenii au titluri de proprietate, iar autoritățile locale caută acum soluții. Oamenii ar fi dispuși să-și vândă terenurile, dar nu au documente pe ele și nici bani ca să le facă. „Avem totuși doi investitori care doresc să facă aici o mică afacere, sunt interesați de terenuri. Mi-am propus cu personalul de la primărie să-i ajutăm, noi am vorbit cu cetățenii, în principiu i-am chemat săptămâna viitoare să vină la o întâlnire cu oamenii dintr-un sat, să vedem ce putem face. Oamenii sunt de acord în principiu, dar e o problemă cu proprietățile, dar asta înseamnă bani, poate or vrea să plătească investitorii. Rămâne de văzut și să negocieze sătenii cu ei”, a mai spus Ioana Bușe.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: