Prefectul Teodorescu face chetă pentru fata poloneză

Prefectul de Gorj s-a întâlnit ieri cu tânăra poloneză de la Runcu, cea care nu a avut niciodată documente de identitate, dar şi cu presupusul tată al acesteia. Prefectul Claudiu Teodorescu s-a angajat să colecteze bani de la instituţiile deconcentrate pentru ca tatăl Aleksandrei să poată face testul de paternitate. Dacă Marius Tudosie se dovedeşte a fi tatăl adevărat al fetei, aceasta are toate şansele să obţină certificatul de naştere şi buletinul. Tânăra şi-a pus toate speranţele în acest sprijin şi aşteaptă cu nerăbdare soluţionarea problemei cu care se confruntă de aproape două decenii.

Corpul de control al prefectului a preluat cazul tinerei Aleksandra Julia Panczyk născută în Germania dintr-o mamă poloneză şi adusă în ţară în anul 1993, abandonată ulterior şi lăsată în grija tatălui. Acesta din urmă nu figurează în niciun act oficial ca fiind părintele său.

Prefectul de Gorj s-a angajat că va face rost de suma necesară pentru ca presupusul tată al  Aleksandrei să poată face testul ADN, care ar putea-o ajuta pe tânără să-şi perfecteze actele de identitate. „Important este să facă testul acesta de paternitate, pentru că este singura modalitate prin care putem să demarăm ceva. Vom face tot ce putem pentru a strânge această sumă, este vorba de 2700 RON. Noi o să ne adresăm la mai multe instituţii pentru a face o colectă, să putem să o ajutăm atât pe Aleksandra, cât şi pe tatăl său. Vom trimite solicitarea tatălui către toate instituţiile deconcentrate şi sper să reuşim să strângem cât mai repede această sumă”, a declarat prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.

Aleksandra Julia Panczyk aşteaptă cu nerăbdare să obţină documentele prin care ar căpăta o identitate. Tânăra spune că nu îşi va căuta mama care a abandonat-o chiar dacă va avea cândva documentele necesare pentru a putea călători în Polonia. “Până la urmă prefectul a zis că ne ajută, a vorbit mai mult cu tati. I-au pus nişte întrebări şi ne vor da bani să facem testul. Au zis că în câteva zile se va rezolva situaţia. N-am reuşit atâţia ani să rezolv problema, poate voi reuşi acum. Nu am de gând să o caut pe mama. Dacă ea a decis să mă părăsească, eu nu o mai caut după 20 de ani. Mamă e cine te creşte, nu cine te face”, a spus Aleksandra Julia Panczyk.

Vizualizări: 312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: