Tricolor de şase metri la Rovinari

În faţa Casei de Cultură din Rovinari se înalţă falnic un steag tricolor care are nici mai mult, nici mai puţin decât şase metri, să fie vizibil din cât mai multe puncte ale oraşului. Steagul care dă culoare zonei a fost realizat de un localnic şi este dedicat eroilor.

Materialul din care a fost confecţionat steagul gigant a fost dat cu titlu gratuit primăriei de către un meşter croitor local, iar structura metalică a fost confecţionată de către angajaţii serviciului public al primăriei.„Pe platoul din faţa Casei de Cultură era un loc căruia îi lipsea ceva, se impunea amplasarea a ceva. Şi acel ceva, din iniţiativa primarului, a fost un steag. Am încercat să îl facem puţin mai mare, dar din punct de vedere tehnic nu puteam facem asta. Este un steag tricolor care ne aminteşte că suntem români şi care nu ne lasă să uităm asta şi care, mie cel puţin îmi umple inima de bucurie de câte ori îl văd. E cumva amplasat lângă aleea eroilor, are o dublă semnificaţie, eroi pe care noi nu putem să-i uităm şi care va fi inaugurată în zilele următoare” , a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Promenadă către steag

Cetăţenii din Rovinari s-au arătat încântaţi de iniţiativa autorităţilor locale. Nu puţini au fost cei care au venit special în faţa Casei de Cultură pentru a vedea steagul. „În primele zile după ce l-am montat, a existat chiar un fel de promenadă către steag. Foarte mulţi cetăţeni au venit, au fotografiat. E un lucru frumos, e altceva”, a mai spus Constantin Podaru.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: