Investiții pe final de an în comuna Urdari

Autoritățile locale din comuna Urdari au în plan o serie de investiții în această toamnă pe care speră să le finalizeze până la sfârșitul anului. Finanțarea este în totalitate de la bugetul local și valoarea investițiilor pentru această perioadă depășește 5 miliarde de lei vechi. Primarul din Urdari a reușit să finalizeze și extinderea rețelelor de energie electrică în zonele unde locuințele nou construite, dar și cele existente de ani buni nu aveau curent. Această lucrare a costat aproximativ 4 miliarde de lei vechi.

Primarul din comuna Urdari a alocat în acest an patru miliarde de lei vechi de la bugetul local pentru extinderea rețelelor electrice în diferite zone ale localității acolo unde s-au construit locuințe noi sau existau familii fără curent electric. „Am avut o investiție de aproximativ 4 miliarde de lei vechi privind extinderea rețelelor electrice în anumite zone ale comunei pe o distanță de aproximativ 2 kilometri și jumătate. Am avut mai multe locuințe construite recent, dar și oameni care au avut case în zonele respective de 10-12 ani și nu aveau curent electric. Acum se pot branșa oricând la sistemul electric”, a declarat Mihai Calotă, primar comuna Urdari.

Se vor moderniza drumuri și se vor face rigole

Investițiile nu se opresc însă aici, pentru că în această toamnă primarul din Urdari are în plan să continue reabilitarea ulițelor din satele Fântânele și Hotăroasa. Pentru aceste lucrări a fost alocată suma de aproximativ patru miliarde de lei vechi. „O să facem în această toamnă rigole de scurgere pe o distanță de aproximativ 500 de metri. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 1 miliard 700 de milioane de lei vechi. Tot în această toamnă începe și modernizarea unor drumuri în satele Fântânele și Hotăroasa. Este vorba de ulițele rămase neasfaltate și pe care o să le luăm la rând cu reabilitarea. Această investiție este de aproximativ 3-4 miliarde de lei vechi și am mai făcut asfaltări tot de această valoare. Sper să finalizăm lucrările până la sfârșitul anului”, a mai spus Mihai Calotă, primarul din Urdari.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: