CĂPRENI: Centrul de sănătate a fost reabilitat, mobilierul este vechi

Autoritățile locale din Comuna Căpreni au nevoie de bani pentru dotarea cu mobilier nou a centrului de sănătate din localitate. Unitatea sanitară a fost reabilitată în totalitate și, în plus, s-a construit o bucătărie și un spațiu pentru ambulanță. Pentru că locația arată bine, primarul din comună vrea să schimbe și mobilierul care are o vechime de zeci de ani. Pentru această nouă investiție edilul ar mai avea nevoie de un miliarde de lei vechi.

Autoritățile locale din comuna Căpreni au alocat fonduri de la bugetul local pentru reabilitarea centrului de sănătate din localitate, dar și pentru construirea unei bucătării și a unui spațiu pentru ambulanță. Această investiție se ridică la aproximativ șase miliarde de lei vechi, primăria achitând până în acest moment numai jumătate din sumă. Pentru că este o clădire nou reabilitată, autoritățile locale vor să înlocuiască și mobilierul care are o vechime de zeci de ani. „În luna octombrie, noi preconizăm că o să finalizăm lucrările  la centrul de sănătate și va urma partea de dotare, pentru că ne trebuie mobilier pentru bucătărie, pentru locația de la ambulanță, dar și pentru saloane avem nevoie de paturi, noptiere și tot ce este nevoie.  Cele care sunt acum în centru nu mai corespund. Sunt toate vechi, unele dintre ele sunt de când eram eu copil. Sunt uzate, sunt strâmbe, ruginite și nu mai pot fi folosite într-o clădire nou nouță”, a precizat primarul Emil Cătănoiu.

Ar avea nevoie de un miliard pentru această investiție

Primarul din comuna Căpreni a făcut chiar un proiect prin intermediul unui ONG din comună ca să primească finanțare pentru dotarea centrului de sănătate, însă acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în 2014, dacă proiectul va fi aprobat. „Eu am făcut așa în mare un calcul și cred că aș avea nevoie de aproximativ un miliard de lei vechi pentru dotarea cu mobilier. Am făcut un proiect cu un ONG din comună pentru dotarea centrului însă pentru anul 2014, iar eu trebuie să găsesc soluții acum pentru dotarea bucătăriei și a spațiului pentru salvare, pentru că sunt construcții noi. Noi sperăm să rezolvăm această problemă”, a mai precizat Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: