Investitorii chinezi, aduşi la CE Rovinari cu ajutorul „Google”!

Faimosul motor de căutare pe internet Google a avut o contribuţie nesperată în aducerea la Rovinari a companiei chinezeşti de stat din energie pentru a investi aici spre un miliard de euro într-un grup energetic nou.

Google nu s-a implicat direct în nici un fel în negocierile cu chinezii, dar a ajutat foarte mult la discuţiile cu aceştia. Directorul de investiţii, Vasile Tudorescu, recunoaşte că acum patru ani când a făcut primele demersuri pentru a găsi un investitor dornic să ridice un grup energetic nou la Rovinari a apelat la traducerile pe internet pe care Google le oferă gratuit.

„Am căutat investitori mai întâi în Europa, dar nimeni nu era interesat şi aşa am ajuns la chinezi. Problema cu ei era de comunicare, în engleză nuanţele şi termenii de specialitate ne-au îngreunat discuţiile şi, atunci, am apelat la traducerile pe care le face Google. Eu scriam în româneşte şi le trimiteam mesajul în chineză, iar ei scriau în chineză şi eu traduceam în română. Cum-necum, am reuşit să le captez interesul şi să-i aduc la Rovinari, prin intermediul Ambasadei Chinei la Bucureşti”, povesteşte şeful de investiţii al complexului energetic.

Compania chineză de stat din domeniul energetic a fost selectată de CE Rovinari pentru a investi aici într-un nou bloc energetic, o firmă din Japonia fiind interesată şi ea de proiectul respectiv. Chinezii aşteaptă acum să vadă ce intenţii are noul Guvern în domeniul energetic, de la demararea discuţiilor aceştia constatând că pe la Ministerul Economiei s-au perindat Adriean Videanu, Ion Ariton, Lucian Bode şi, acum, nu se ştie pentru câte luni, Daniel Chiţoiu.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: