INVESTIŢIE: Microcarieră de cărbune la Albeni

O investiţie importantă se conturează la Albeni. Un afacerist din Vâlcea va înfiinţa până la sfârşitul acestui an o microcarieră pentru exploatarea cărbunelui, anunţă primarul Dumitru Cornea Victora. Astfel vor fi înfiinţate câteva zeci de locuri de muncă.

Investiţia va fi realizată în satul Pruneşti al comunei Albeni, acolo unde investitorul vâlcean a cumpărat de la cetăţeni câteva sute de hectare de teren. De câţiva ani se vorbeşte despre realizarea acestui proiect, însă autorităţile spun că anul acesta va fi dus la îndeplinire. Investitorul vâlcean ar mai avea şi alte astfel de microcarieră la nivelul regiunii. "Avem deja un investitor de la Râmnicu Vâlcea pe care îl așteptăm de vreo doi ani. Vrea să deschidă o micro-carieră de suprafaţă, de cărbune. Toate aceste dealuri de care suntem noi îngrădiţi la nivel de comună, toate sunt numai de cărbune. Straturi foarte bune de cărbune, economice. Acest investitor a avut ceva probleme de sănătate, nu intru în amănunte, îl așteptăm cu brațele deschise. În ultimele discuții cu cei care se ocupă de microcarieră, ne-au dat toate garanțiile că anul acesta se va deschide. Vă dați seama că va fi o gură de oxigen pentru comuna Albeni", a declarat primarul comunei Albeni, Dumitru Cornea Victora.
Autoritățile locale au spus că s-a finalizat achiziția terenurilor de la cetățeni în vederea deschiderii acestei exploatații de cărbune. Circa 30-40 de localnici din zonă vor fi cooptaţi la această microcarieră, la punerea în funcțiune. Cetățenii din zonă au deja experiență în domeniu, asta pentru că la nivelul comunei, până acum câțiva ani, a funcționat o mină de cărbune.

Vizualizări: 783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: