Prima instituţie din Gorj care respectă legea antifumat

Responsabilii cu mediul din județul Gorj nu mai au voie să fumeze în interiorul clădirii instituției. Conducerea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj a luat decizia de a interzice celor care au viciul tutunului să mai fumeze în clădire, chiar dacă legea care obligă acest lucru va intra în vigoare abia de la mijlocul lunii viitoare. În clădire au fost postate de conducere afișe prin care atât angajaţii, cât şi cetăţenii care vin aici cu fel de fel de probleme află că nu au voie să fumeze în interior. 

Afectaţi de această măsură sunt atât fumătorii din rândul angajaţilor Agenției pentru Protecţia Mediului, cât şi cei ai Gărzii de Mediu. Asta pentru că cele două instituţii îşi desfăşoară activitatea în aceeași clădire. Fumătorii vor putea să mai savureze o ţigară doar în fața imobilului, în spațiul special amenajat. "Gândind că într-un spațiu al unei autorități publice nu este recomandat a se fuma, am luat această decizie, efectiv de când era legea în dezbatere. Sper să-i ajut pe o parte din colegi chiar să renunțe la fumat, pentru că și eu am renunțat în urmă cu 18 ani și constat că sunt numai lucruri benefice asupra sănătății mele. Am discutat cu colegul care se ocupă de protecția muncii și am pus însemne pe uși, la intrare și în celelalte spații, în care se practica înainte fumatul de către colegi. Am marcat vizibil în toată unitatea că fumatul este interzis. Se fuma destul de mult în unitate înainte. Anul trecut am reușit să zugrăvim unitatea, am împrospătat aerul cu vopsea proaspătă și atunci sper să reziste mai mult", a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Inspectorii și comisarii de mediu nu mai pot fuma în interiorul instituției încă din jurul datei de 20 ianuarie. Până atunci, la fiecare etaj al clădirii existau scrumiere și se putea fuma. Începând din 17 martie, fumatul va fi interzis în toate spaţiile publice închise, inclusiv baruri, discoteci şi restaurante, dar și la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii.

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: