Zeci de mii de panseluţe aduc culoare în Târgu Jiu

Municipiul Târgu-Jiu se pregăteşte de primăvară. Peste 30 de mii de panseluţe vor colora, începând de astăzi, străzile din oraşul-reşedinţă de judeţ. Florile sunt plantate cu o lună mai devreme în acest an, ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă. Primăria Târgu-Jiu va plăti aproximativ 60 de mii de lei pentru florile din municipiu, în acest sezon.

Reprezentanţii Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei şi cei ai Edilitara vor începe, de astăzi, să planteze flori de sezon în municipiu. Peste 30 de mii de panseluţe de diferite culori vor fi plantate pe aleile din oraş. „Plantăm cam 30 de mii de flori şi avem 3 sezoane. Avem în sezonul de primăvară aceste flori. Avem sezonul de vară-toamnă şi sezonul de toamnă-iarnă. Folosim cam 80 de mii de flori pe an. Preţul de 2 lei pe bucată este unul bun, dacă analizăm piaţa unde preţurile sunt mai mari. La noi este bine că avem sera proprie, aducem materialul săditor la un preţ bun. Aşa obţinem un preţ bun şi pentru beneficiar”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara.

Răsaduri din Ungaria

Prioritate vor avea zona centrală a municipiului şi spaţiile din vecinătatea instituţiilor publice. Şi parcurile vor fi pregătite de primăvară. Tocmai din Ungaria au fost achiziţionate răsadurile, în acest an fiind plantate două tipuri de flori. „Le-am achiziţionat din Ungaria. (...) din luna noiembrie lucrăm la aceste răsaduri ca să le aducem în această fază”, a precizat inginerul Dorina Gal. În acest an, plantele au înflorit mult mai devreme, favorizate fiind de temperaturile extrem de ridicate pentru această perioadă, astfel că şi plantarea acestora se va face mai devreme. Fiind plante de sezon rece, panseluţele rezistă şi la temperaturi minime de -4 grade Celsius.

Vizualizări: 584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: