Văcaru demis. Gorjul are un nou prefect!

Guvernul a demis ieri prefecţii sau subprefecţii din 9 judeţe, printre care şi pe Alin Văcaru de la Gorj. Noul prefect va fi Gheorghe Paraschivu, cel care a condus Trezoreria în ultimii ani. Tot în cursul zilei de ieri, pe surse a circulat şi informaţia privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, informaţie care nu a fost însă confirmată.

 Alin Văcaru a fost demis din funcţia de prefect, iar în cursul acestei zile se aşteaptă ordinul primului ministru. „Deocamdată nu am primit nimic oficial, însă dacă se va primi, vom respecta decizia guvernului. Domnul prefect a spus mereu că respectă decizia guvernului, asta este”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, nu a dorit să comenteze pe seama acestui subiect. „Nu m-am aşteptat şi nici nu m-am gândit la treaba aceasta. Este o decizie a guvernului pe care nu o comentez”, a declarat Ion Călinoiu.

Potrivit declaraţiilor apărute în presa centrală, schimbarea prefecţilor s-a făcut în urma unei analize a activităţii lor, precum şi din cauza implicării acestora în viaţa politică. Reprezentanţii Guvernului Cioloş au spus că noii prefecţi nu vor trebui să aibă legături politice şi că vor fi numiţi în urma unor evaluări pe baza criteriilor de performanţă.

 Schimbarea lui Călinoiu nu s-a confirmat

În cursul dimineţii de joi, în sediul Instituţiei Prefectului se vorbea şi despre încetarea mandatului lui Ion Călinoiu din cauza problemelor cu ANI. Preşedintele Consiliului Judeţean a spus că nu i s-a comunicat nimic în acest sens. „Nu am fost informat, am întrebat la Instituţia Prefectului şi n-au primit nici un fel de adresă în acest sens. Nu ştiu de unde a apărut informaţia că mi-am pierdut mandatul. Sunt convins că nu se va întâmpla acest lucru, pentru că sunt în procedură de a soluţiona această speţă în instanţă. Raportul este suspendat. Până hotărârea nu este definitivă şi irevocabilă, dezbaterile astea nu-şi au rostul. Cred că cel mai corect este să lăsăm să judece instanţa”, a declarat Ion Călinoiu.

Cert este că judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au admis cererile formulate de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate, privind strămutarea dosarului în care încearcă să anuleze raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, care îl acuză de incompatibilitate şi conflict de interese. Cauza va fi judecată la Curtea de Apel Alba Iulia. Hotărârea este definitivă.

Vizualizări: 2,634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: