Lipsa bugetului lasă profesorii din Săcelu fără salarii

Primăria comunei Săcelu este blocată la ora actuală cu tot ce înseamnă salarii, dar și investiții. Un grup de consilieri refuză de aproape două săptămâni să voteze bugetul comunității, iar în tot acest timp profesorii, angajații instituției, dar și persoanele de la ajutor social stau cu salariile neluate. Primarul din Săcelu, Florin Jurebie, nu știe cum se va rezolva situația, căci consilierii locali sunt hotărâți să nu cedeze. Între timp, sindicaliștii din învățământul gorjean vor ca Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar Județean să se autosesizeze în această situație.

Situaţie fără precedent în Consiliul Local Săcelu. Consilierii PNL refuză să voteze bugetul comunei pe motiv că în el sunt prinse și câteva investiții cu care nu sunt de acord în localitate. Toată această ambiție în Consiliul Local îi ține pe profesori, dar şi pe salariații primăriei fără salarii.

Primarul Florin Jurebie spune că bugetul trebuie votat în integralitatea lui, declarând că marți a fost deja a treia ședință de Consiliu Local în care s-a respins bugetul. ”Banii profesorilor sunt doar o problemă, dar dacă nu se votează bugetul nici angajații nu-și primesc banii. Marți a fost a treia oară când a fost supus la vot, nu a trecut pentru că s-a început campania electorală. Partea proastă este că nimeni nu o să-și ia banii, pentru că noi nu avem surse proprii de finanțare, nu avem încasări și nu putem plăti nici asistenții personali, nici persoanele cu handicap, nici pe cei cu ajutor social”, a spus Florin Jurebie, primarul din Săcelu.

Responsabili pentru această situaţie par a fi fostul primar şi viceprimar din localitate, care tot timpul s-au împotrivit proiectelor actualului primar. ”Am consilieri care patru ani de zile nu au votat nimic. De obicei toate proiectele au trecut cu șase voturi pentru și cinci împotrivă, permanent. Acum s-a schimbat puțin și sunt cinci pentru și șase împotrivă, este trupa asta a fostului primar și viceprimar care nu votează niciodată și de aici a apărut și acest blocaj”, a spus Florin Jurebie, primarul din Săcelu.

Ambiție sau nu, toți bugetarii din zonă au deja întârzieri de o săptămână la salarii, primii care spun că o să ia măsuri fiind sindicaliștii din învățământ. Constantin Huică, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, filiala Gorj, a declarat la un post de radio local că situația este alarmantă și solicită Instituției Prefcetului să intervină în această situație. ”Bugetul trebuie aprobat, dacă ei nu se înțeleg, nu sunt de vină cadrele didactice. Noi am sesizat atât Instituția Prefectului, cât și Inspectoratul Școlar Județean Gorj și sperăm ca în zilele următoare să se rezolve acest aspect”, a spus Constantin Huică, lider sindical.

Vizualizări: 737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: