Iohannis: Dragnea trebuie să dispară din viaţa publică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Sibiu, că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să dispară din viaţa publică românescă după a doua condamnare, aşa cum „s-ar întâmpla în orice ţară, chiar cu o democraţie incipientă”. „Suntem în faza total nefericită în care cel mai mare partid din România se constituie într-un grup de lobby pentru un infractor”, a adăugat Iohannis, menţionând că nu se teme de suspendare. „Dacă discutăm despre suspendare în acest moment, în primul rând nu există niciun motiv, iar în al doilea nu are cine să facă suspendarea”, a spus şeful statului.

Referitor la prezumţia de nevinovăţie, având în vederea că Dragnea nu a fost condamnat definitiv, Iohannis a spus că „în politică nu trebuie să aştepţi până la ultima condamnare”. Din punct de vedere legal, orice persoană se poate considera nevinovată, însă în politică este nevoie de oameni asupra cărora nu planează niciun fel de suspiciune, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a fost întrebat la Sibiu ce va face în cazul decretului de revocare a procurorului şef al DNA, solicitat de CCR. „Este încă săptămâna în care citim”, a răspuns Iohannis.

Mai multe persoane prezente la declaraţii l-au aplaudat.

Vizualizări: 995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: