Iohannis îl mai ține puțin pe Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a amânat rocada guvernamentală în lipsa unui acord cu sindicatele din învățământ, care sunt în a patra zi de grevă. El a subliniat importanța unei proceduri clare și stabilități, indiferent dacă aceasta se va întâmpla într-o săptămână sau două.

Cu o zi în urmă, în timp ce profesorii se aflau în a treia zi de grevă, Iohannis dorea ca noul guvern să fie instalat până la data de 30 mai. El a subliniat necesitatea unei rotații rapide, corecte și fără probleme.

În legătură cu compoziția guvernului, Iohannis a declarat că nu se opune niciunei formule care duce la o guvernare stabilă. Discuțiile și negocierile sunt în desfășurare, iar coaliția trebuie să decidă cum va arăta viitorul guvern și cine va face parte din coaliția de guvernare. Președintele are încredere că aceste aspecte vor fi rezolvate.

Cu o zi în urmă, Iohannis anunțase că dorește ca noua componență a guvernului să fie instalată până la data de 30 mai. El a subliniat că rocada guvernamentală trebuie să se desfășoare în conformitate cu calendarul stabilit prin protocol, până la data de 1 iunie.

 „Această rotație trebuie să se desfășoare rapid, corect, sticlă”, spunea ea.

Vizualizări: 1,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: