Iohannis l-a acceptat pe Oprea în locul lui Ponta

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Gabriel Oprea în funcţia de premier interimar până la revenirea lui Victor Ponta la Guvern, peste 28 de zile. Acceptul a venit după ce Iohannis a cerut detalii despre starea de sănătate a lui Ponta, iar acesta a pus certificatul medical pe Facebook.

Victor Ponta a anunțat duminica trecută că medicii turci care l-au operat la picior au decis că el poate fi externat, dar că reluarea activității se poate face doar după 28 de zile. După ce a tot călcat strâmb prin politică, premierul s-a grăbit acum să îl nominalizeze el pe Gabriel Oprea în funcția de premier interimar. Ponta a hotărât să se opereze la scurt timp după ce a fost pus sub acuzare de DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie, în acelaşi dosar fiind şi directorul CE Oltenia Laurenţiu Ciurel, dar şi senatorul Dan Şova.

Iohannis a cerut actele medicale ale lui Ponta şi ele au şi apărut pe pagina de socializare a premierului, traduse din turcă în română.

Oprea, Ponta şi crima organizată

De reamintit ar fi însă în privința nominalizării lui Oprea de către Ponta pentru funcția de prim-ministru interimar și o declarație mai veche pe care actualul ministru de interne a făcut-o în perioada în care era în fruntea Ministerului Apărării Naționale. Ponta era atunci un simplu deputat din opoziție și critica puterea portocalie din care făcea parte și Oprea, reacția actualului șef de la Interne fiind una de neuitat. „Este prima oară când vorbesc despre Victor Ponta, i-am dus copilul la biserică cu toate că Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu. Am plecat din PSD şi de la conducerea Ministerului de Interne pentru că am refuzat să aduc crima organizată în Guvern şi ştie bine acest lucru Victor Ponta", a afirmat Oprea prin 2010, între timp el ajungând să fie în continuare la putere și să obțină chiar mai mult decât putea spera. Scandalul de la București și operația din Turcia suferită de premier au avut ecouri și în presa internațională, marile agenții de presă relatând despre ancheta penală și intervenția chirurgicală care l-a ajutat pe Ponta să nu mai ajungă în fața procurorilor DNA pentru o perioadă de timp.

LAUDĂ

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, îl laudă pe Gabriel Oprea. „Decizia lui Victor Ponta este un normală şi, bineînţeles că, suntem cu toţii de acord ca, pe perioada în care premierul are probleme de sănătate, Guvernul României să fie condus de al doilea om de după premier. Este vicepremierul Oprea, un om responsabil, care şi-a asumat alături de Victor Ponta reuşita unei guvernări bune”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: