Iohannis trimite liberalii să ne spună nişte vorbe

PNL părea că se rupe zilele trecute, dar a intervenit preşedintele Iohannis şi a redus la tăcere tabăra care îl voia plecat pe Orban. Iohannis a mers la Consiliul Naţional al PNL, unde a redus dezbaterea din partid la zero. Le-a spus liberalilor că trebuie să fie uniţi ca să fie puternici. Şi le-a cerut să meargă din poartă în poartă, pentru a le spune oamenilor că au soluţii. Aş zice mai degrabă să ne spună ce soluţii au, că altfel e gargară.

Preşedintele Iohannis a spus că toamna acestui an şi anul viitor „trebuie să reprezinte revenirea la normalitate a României”. Asta cu „trebuie” nu este o promisiune, aşa că să nu sperăm prea mult. Până la urmă, revenirea la normalitate ar trebui să fie azi, nu la toamnă, nu la anul. Ce va fi diferit la toamnă? Vom avea un alt guvern? Imposibil. Cel mult vom avea guvernul Dragnea 4. Majoritatea din parlament PSD-ALDE a arătat că este dispusă să facă orice dictează Dragnea şi Tăriceanu, aşa că să nu ne minţim. Până în 2020 nu se va schimba nimic în bine în România.

Klaus Iohannis nu avea niciun motiv să meargă la Consiliul Naţional al PNL, în afară de acela de a împiedica acapararea partidului de către aripa pesedizată. PNL nu există ca partid de opoziţie, nu are un mesaj coerent, se prezintă ca un partid slab. Jumătate din parlamentarii PNL au votat pensiile speciale pentru primari, iar Orban nu a îndrăznit să le zică nimic. Un lider puternic îi trimitea la PSD în următoarele cinci minute, pentru că nu era un vot oarecare, ci unul care definea PNL ca fiind altfel.

Realitatea este că PNL nu este cu nimic diferit de PSD, doar că nu este la putere. Cu singura excepţie că PNL nu ar fi dus campania antiJustiţie în care PSD a investit toate resursele în ultimii doi ani.

Prezenţa lui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional al PNL s-ar fi justificat dacă acolo ar fi fost prezentat un program, nişte strategii care să poată schimba cursul României. Ori Iohannis a mers acolo să le spună să îşi facă un program. Mai mare râsul. Să vină Iohannis să vă spună să nu mai staţi cu mâinile în sân.

Mai sunt câteva săptămâni şi o să vedem lista PNL la europarlamentare. Cam toate sursele arată că va fi o listă de dinozauri ai partidului, care vor să îşi trăiască bătrâneţea la Bruxelles, pe 20.000 de euro pe lună. PNL nu face nimic pentru a câştiga alegerile în 2020. Dacă le va câştiga, va fi doar meritul lui Dragnea şi al PSD.

Vizualizări: 433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: