Anti-penalul din PSD, trimis la colţ

Un primar PSD a semnat pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”. Este vorba de primarul din Pucioasa, Ana Constantin. Nu ar fi chiar ceva neobişnuit, mă gândesc că este normal pentru un om echilibrat să nu îşi dorească să fie condus de persoane cu probleme penale.

Reacţia PSD la semnătura dată de Ana Constantin a fost însă înfiorătoare. „Acţiunea domnului Ana Constantin, precum şi declaraţiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare. Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului şi electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care îl considerăm inacceptabil”, a scris liderul PSD, Adrian Ţuţuianu, pe pagina sa de facebook.

Mai mult, Ţuţuianu a ţinut să asigure opinia publică despre faptul că gestul lui Constantin Ana este unul personal şi nu reprezintă poziţia Organizaţiei PSD Dâmboviţa. Da, vorbim de o reacţie a PSD din anul 2018, nu de una a Partidului Comunist din anii ‘50. Bine că nu îl bagă pe bietul om în beciurile securităţii, bine că nu îi taie limba.

Reacţia lui Ţuţuianu nu este una singulară. Să nu uităm ce se agitase PSD Gorj atunci când un consilier local din Târgu Jiu, Cristian Toader Pasti, a spus că, după părerea lui, Dragnea ar trebui să facă un pas lateral după noua condamnare. Tot aşa a sărit şi atunci „organizaţia” să se delimiteze de afirmaţia consilierului şi să anunţe că îl va pune în discuţie. Sigur să nu s-a întâmplat nimic, că doar PSD Gorj nu avea niciun gând să îl pună pe Toader Pasti în discuţia organizaţiei, ci doar să vadă Dragnea că partidul îi este loial.

Interesant a fost cum a argumentat primarul din Pucioasa faptul că a semnat iniţiativa „Fără penali în funcţiile publice”. Acesta a spus că rămâne pesedist, că îşi apără partidul când are argumente, dar că în ultima vreme nu mai are. Acesta spune că simte cum îl urăşte lumea pe stradă şi crede că oamenii şi-au format o imagine greşită despre PSD, din cauza unor atitudini ale unor lideri. Constantin Ana are 40 de ani şi este de 21 de ani în PSD, dar nu se aştepta ca partidul să îi reproşeze că a semnat pentru această iniţiativă. Primarul din Pucioasa a avut curajul să îi transmită lui Dragnea că nu este normal ca întreaga activitate a partidului să fie umbrită de legile justiţiei.

PSD este într-o cădere dramatică şi se vede asta din ura pe care au acumulat-o mulţi oameni. Primarul din Pucioasa a simţit această ură şi a vorbit despre ea. Oameni ca el pot salva PSD, dar dacă sunt mai mulţi. Acum pare că nu este mai mult de unul în fiecare judeţ.

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: