Iohannis vine la Târgu Jiu, Băsescu îşi amână mitingul

Preşedintele Klaus Iohannis va ajunge la Târgu Jiu pe 28 octombrie, vizita fiind confirmată oficial. Şi fostul preşedinte Traian Băsescu era aşteptat sâmbătă la Târgu Jiu, dar nu a mai ajuns.

Preşedintele Klaus Iohannis va ajunge pe 28 octombrie la Târgu Jiu, unde va participa la o ceremonie pentru comemorarea eroilor de pe Jiu, din octombrie 1916. ”Este o manifestare care face parte din programul comemorativ dedicat Primului Război Mondial, care se desfăşoară sub înaltul patronaj al preşedintelui României”, a spus Mădălina Dobrovolschi. Ea a ţinut să precizeze, în contextul acestei vizite a şefului statului la Târgu Jiu, că anul acesta s-au împlinit 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi şi Târgu Jiu este locul unde se află cele mai importante opere ale acestuia.

Sărbătoarea Sfânta Parascheva a amânat mitingul lui Băsescu
Mitingul PMP anunţat liderii PMP Gorj pentru data de 15 octombrie nu a mai avut loc. Asta din cauză că preşedintele partidului, Traian Băsescu, a ales să participe la slujba liturgică de hramul Sfânta Parascheva, care a avut loc vineri, la Iaşi. „Mitingul fusese programat pentru sâmbătă, 15 octombrie, la ora 11.00, însă s-a amânat pentru că preşedintele Traian Băsescu a plecat la sărbătoarea Sfânta Parascheva de la Iaşi, neputându-se încadra să ajungă la Târgu Jiu în timp util. Este distanţă mare, iar dumnealui vroia să stea în zonă vreo câteva zile, să meargă şi pe la Craiova, şi pe la Hunedoara”, a declarat Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj.
Mitingul urmează să fie reprogramat pentru un alt week-end din acesată lună. „Cu siguranţă, mitingul va avea loc până la sfârşitul lunii octombrie, într-un week-end. Va avea loc pe Insuliţă şi ne aşteptăm la o prezenţă de 3000-4000 de oameni, din toate judeţele Olteniei”, a declarat Daviţoiu.
Potrivit preşedintelui PMP Gorj, scopul acestui miting este acela de a verifica mobilizarea membrilor de partid şi forţa în Oltenia. 

Vizualizări: 1,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: