Morega: PSD câştigă alegerile în Gorj

PSD va câştiga alegerile parlamentare în judeţul Gorj, potrivit unui sondaj realizat de Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, condus de Dan Ilie Morega. Scorul care ar urma să fie obţinut de PSD este de peste 40%. Asta în condiţiile în care doar circa 5% dintre cei intervievaţi au spus că sunt foarte mulţumiţi de activitatea actualilor parlamentari de Gorj.

Morega susţine că PSD este în creştere, în timp ce PNL stagnează. „La întrebarea «Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, cu ce partid aţi vota?», intervievaţii au răspuns: Uniunea Salvaţi România- 3,5%; Alianţa Noastră- 1,7%; PRU- 3,9%; ALDE- 6,8%; PRM- 2,4%; PMP- 6,7%; PSD- 40,8% şi cu tendinţă de creştere; PNL- 23,7%, este foarte posibil să nu mai crească pentru că nu vine Cioloş la ei, aşa că i-a lăsat de izbelişte; nehotărâţi - 10,5%”, a spus Morega.
Deşi majoritatea gorjenilor ar vota cu PSD, activitatea partidelor politice este considerată nesatisfăcătoare de către circa 60% dintre cei intervievaţi. „La întrebarea «Cum apreciaţi activitatea partidelor şi a guvernelor de după 1990 şi până în prezent?», răspunsurile au fost: foarte bună- 4,7% ; bună-6,9 %; satisfăcătoare-8,3%; nesatisfăcătoare- 59, 2%; nu şţiu/nu răspund 20,9%”, a precizat Morega.
În sondajul realizat de Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice au fost incluse şi întrebări de natură economică, din care a reieşit că principalele probleme cu care se confruntă gorjenii sunt: lipsa locurilor de muncă, impozitele şi taxele mari, precum şi infrastructura rutieră. Potrivit lui Morega, sondajul a fost realizat pe un eşantion de 750 de persoane, cu vârste cuprinse între 18- 75 de ani.

Vizualizări: 662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: