Ion Călinoiu vede primari şi mai supăraţi în 2012

Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, face previziuni sumbre pentru anul 2012. Va fi ceartă între primari pe bani, iar sumele care vor veni vor fi mult mai mici ca anul acesta, spune șeful județului. Primarii se vor încăiera pe banii de la Consiliul Judeţean pentru echilibrarea bugetelor localităţilor, iar suma care va fi distribuită va fi mult mai mică.

Ion Călinoiu este mulţumit de ceea ce a făcut în anul 2011, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, deşi consideră că ar fi fost loc şi de mai bine. Şeful judeţului spune că nu a reuşit să evite nemulţumirile din rândurile primarilor din cauza fondurile insuficiente. Ba mai mult, Călinoiu se aşteaptă ca dezamăgirile să crească în anul 2012 întrucât administraţiile locale vor primi mult mai puţini bani ca în acest an.

E loc de mai bine

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, şi-a prezentat, ieri, bilanţul de activitate în cadrul unei conferinţe de presă. Şeful judeţului spune că împreună cu echipa pe o conduce a reuşit să facă faţă unui an în care efectele crizei s-au făcut simţite în mod frecvent. “Ceea ce am făcut am făcut bine. Referitor la cât am făcut întotdeauna este loc şi de mai bine. Am reuşit să asigurăm finanţări în condiţiile unui buget de austeritate. Împreună cu întreaga echipă ne-am descurcat şi am obţinut fonduri nerambursabile. Astfel, s-au realizat investiţii importante, precum: drumul de sub munte, asfaltări pe drumurile judeţene, extinderea Centrului Bâlteni şi a Centrului Dobriţa. Au fost aprobate proiecte de peste 60 de milioane de euro şi realizate până acum în valoare de peste 20 de milioane de euro”, a declarat Ion Călinoiu.

Primarii, şi mai nemulţumiţi

Preşedinte Consiliului Judeţean Gorj spune că, anul 2011, fondurile insuficiente au cauzat o nemulţumire generală. Călinoiu prevede încă de pe acum că primarii gorjeni vor primi mult mai puţini bani în 2012. “Din cauza lipsei fondurilor, banii alocaţi primăriilor au dat naştere unor interpretări politice. Ştiu că au fost nemulţumiri şi în anul 2011, însă anul viitor vor fi nemulţumiri mult mai mari pentru că sumele pe care le vor primi primarii vor fi mult mai mici. Ne pregătim serios pentru anul 2012 întrucât în mod cert va fi un an mult mai greu. Prin Legea bugetului au fost diminuate procentele de alocare a fondurilor la nivelul administraţiilor publice. Totuşi sunt pregătiţi să depăşim şi anul viitor”, a precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: