Ion Cupă, exclus din ALDE. „Gest de lașitate politică”

Update: Deputatul Ion Cupă afirmă că excluderea sa şi altor colegi din ALDE reprezintă „un gest de laşitate politică fără precedent”, decizia urmând să fie atacată în instanţă.

Fostul parlamentar de Gorj Ion Cupă, propus de Viorica Dăncilă pentru Ministerul Energiei, a fost exclus din ALDE. Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calităţii de membru pentru Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, informează un comunicat de presă.

Cei patru au acceptat să participe la discuţii de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcţii la nivelul Senatului, respectiv Guvernului, discuţii în urma cărora au acceptat funcţiile propuse. Aceștia vor fi radiați din baza de date  a ALDE.

Teodor Meleşcanu a fost susţinut de PSD pentru a prelua preşedinţia Senatului, Graţiela Leocadia Gavrilescu a fost propusă ministru al Mediului, iar Alexandru Ştefan Băişanu - ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Președintele Klaus Iohannis nu a acceptat propunerile de miniștri interimari. Șeful statului i-a transmis premierului Dăncilă că trebuie să ceară un vot de încredere al Parlamentului pentru noul Guvern.

Vizualizări: 2,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: