Ion Iliescu, interviu pentru agenția de presă rusă TASS

Fostul președinte Ion Iliescu, care nu a mai apărut în spațiul public de doi ani și jumătate, a acordat un interviu agenției guvernamentale de presă din Rusia, TASS. "Sper că politicienii români vor înțelege că normalizarea relațiilor cu Rusia, pe lângă comerț și schimburi culturale, va extinde abilitatea României de a participa la rezolvarea problemelor în țările vecine, inclusiv în Moldova și Ucraina, unde, bineînțeles, are interese", a spus Iliescu în interviu.

Nikolai Morozov, jurnalistul care a realizat interviul, spune în deschiderea acestuia că fostul președinte, ajuns la 89 de ani, nu mai are ieșiri publice, a cerut urna mobilă la ultimele alegeri, nu mai acordă interviuri, dar "pentru corespondentul TASS, Iliescu a făcut o excepție".

Ultima aparție publică a lui Ion Iliescu a fost în martie 2017, când s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei.

Interviul este disponibil pe site-ul agenției TASS doar în limba rusă, nefiind publicat și pe secțiunea de limbă engleză, și este doar în format scris, nu și video.

Vizualizări: 928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: