Ion Ruşeţ, un vot pierdut pentru PDL

Numele lui Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, a fost vehiculat de presa centrală în scandalul senatorilor care urmează să plece din partid.

Ion Ruşeţ a fost menţionat din nou luni seară de Realitatea TV ca fiind printre senatorii care urmează să treacă în tabăra uselistă. „Printre senatori se vehiculează deja nume precum  Şerban Rădulescu, Tiberiu Prodan şi Ion Ruşeţ. Dacă aceştia vor pleca, Puterea va pierde  majoritatea din Senat. Acum, diferenţa dintre Putere şi Opoziţie este de doar două voturi”, menţiona realitatea.net.

Interesant este că şi atunci când Ruşeţ a fost impus preşedinte la PDL Gorj, numirea a fost făcută în contextul în care era discutată o moţiune de cenzură şi orice vot era important. S-a vehiculat faptul că Ruşeţ a primit atunci funcţia ca să nu fie printre cei care ajuta Opoziţia. Mai mult, într-un studiu al IPP, Ruşeţ a fost desemnat ca fiind printre parlamentarii antipedelişti.

 „Nu cred că ar avea mustrări de conştiinţă”

De astfel de discuţii a auzit şi deputatul social-democrat Vasile Popeangă care spune că Ruşeţ nu ar avea mustrări de conştiinţă dacă ar pleca din PDL. “Domnul senator nu cred că ar avea probleme dacă ar dori să plece de la PDL, nu cred că ar avea mustrări de conştiinţă. Chiar dacă Vasile Blaga se declara foarte tranşant că nu vor pleca din PDL cei care au fost în tabăra lui, îl anunţ că nu mai are nici un fel de putere în PDL, iar cei care au fost cu el vor avea de suferit în perioada următoare, pentru că Boc şi preşedintele, nici nu uită, nici nu iartă”, a declarat deputatul Vasile Popeangă. 

PDL INFIRMĂ

Purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, anunţă că plecarea lui Ruşeţ este vehiculată de mult. „O eventuală plecare a domnului senator este vehiculată de multă vreme dar, deocamdată, nu s-a întâmplat aşa ceva şi cu atât mai mult, acum că este preşedinte al PDL Gorj. Asistăm la o campanie de ceva timp, prin care USL doreşte să-şi apropie oamenii”, a spus Dan Vâlceanu.

  

„Nu cred că se pune problema ca preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, să plece. N-am astfel de informaţii. Cred că este o informaţie aruncată pe piaţa de către cei de la USL pentru a crea panică şi destabilizare în rândul parlamentarilor PDL”

 Severus Militaru, deputat PDL

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: