Ion Tudor: Avem nevoie de perdele forestiere la Rânca

Zona Rânca ar putea înverzi şi mai mult. Asta pentru că autorităţile de la nivel central şi-au propus înfiinţarea unor perdele forestiere de-a lungul şoselelor, prioritare fiind autostrăzile, dar şi drumurile naţionale. Conform conducerii Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj în zona Rânca ar fi nevoie de plantări de pomi pe circa 6 km, dar şi la Câmpu Mare, în jur de 5 km.

Autostrăzile şi drumurile naţionale vor fi mărginite de perdele forestiere în baza unui program naţional ce va începe în primăvara acestui an şi care prevede, într-o primă etapă, plantări de arbori pe câteva sute de km. Discuţii au fost şi pentru drumurile naţionale din Gorj. “Zone de viscol nu avem, ar fi pe Câmpu Mare o zonă destul de mică şi la Rânca, unde aşteptăm propunerile să vedem ce puieţi se pretează sus, pe golul alpin, să crească. Au început să crească la întâmplare brazi. Noi sperăm să fie luată o decizie cât mai repede. E nevoie de fonduri, dar sunt convins că ministerul şi şeful CNADNR vor rezolva această problemă cât mai repede. Eu cred că anul acesta vom reuşi să facem aceste perdele forestiere”, a declarat Ion Tudor, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat că astfel de perdele forestiere vor fi plantate ulterior şi pe drumurile judeţene.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: