Ioneşti: Cetăţenii se pot branşa la apă şi canalizare

Locuitorii comunei Ioneşti vor putea să se branşeze de aici înainte la reţeaua de apă şi canalizare a comunei. Acest lucru nu a fost posibil până acum pentru că primăria nu avea muncitorii necesari pentru a gestiona sistemul de alimentare cu apă şi canalizare. Recent, administraţia locală a angajat cinci persoane pe acest compartiment al primăriei. 

De ani buni aşteptau autorităţile locale din Ioneşti deblocarea posturilor la primării. Organigrama primăriei, aprobată de ANFP, prevede 21 de salariaţi, numai că aici lucrau doar cinci funcţionari publici, care cu greu făceau faţă volumului mare de lucru. Din luna mai, guvernanţii au deblocat posturile, iar autorităţile locale din Ioneşti nu au stat mult pe gânduri şi au angajat personalul necesar pentru administrarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizareal comunei. “Am scos posturile la concurs, acum suntem în perioada de contestaţie, iar în data de 12 iunie le facem protecţia muncii şi îşi vor începe activitatea. Am angajat doi paznici, un instalator, un lăcătuş mecanic şi un electrician. Sunt oameni de la noi, calificaţi”, a declarat Marian Tătaru, primarul comunei Ioneşti.

Cetăţenii din comună vor putea acum să încheie contracte cu primăria pentru furnizarea apei potabile şi pentru racordul la sistemul de canalizare. “Noii angajaţi vor avea ca activitate supravegherea şi întreţinerea instalaţiilor de apă şi canalizare care deservesc satele Ioneşti, Gura Şuşiţei şi Picu. La anul o să facem alimentarea cu apă şi la Ilieşti. Până acum nu puteam să fac contracte cu oamenii din cauza faptului că nu aveam angajaţi pentru serviciul de apă”, a mai spus primarul Marian Tătaru.

La primăria Ioneşti mai este nevoie de personal şi pentru Compartimentul Urbanism. Autorităţile locale au primit avizul din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru a angaja o persoană pe acest departament.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: