S-au revăzut după 4 decenii şi abia s-au mai recunoscut

După 40 de ani de la finalizarea studiilor liceale, circa 60 de foşti elevi ai Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu s-au revăzut săptămâna trecută în cadrul unui eveniment organizat special cu această ocazie. Aceştia s-au arătat bucuroşi de revederea colegilor de bancă şi de clasă. Unii au fost uşor de recunoscut de către vechii colegi, iar alţii au trebuit să-şi spună numele din catalog pentru a fi recunoscuţi.

La patru decenii de când drumurile li s-au separat odată cu finalizarea studiilor liceale, timp în care şi-a croit fiecare rostul în viaţă, două clase de absolvenţi ai Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu s-au revăzut vineri într-un cadru festiv. Este vorba de promoţia anului 1974, de la clasele uman şi real. Circa 60, din totalul de aproape 80 de absolvenţi de atunci, au fost prezenţi vineri la manifestările organizate la ceas aniversar. Revederea vechilor colegi a semănat bucurie în rândul celor prezenţi la eveniment. Fiecare dintre ei a luat loc la clasă, a primit câte o diplomă de excelenţă şi a aşteptat strigarea numelui după catalog. „Majoritatea colegilor mei se apropie de pensie. Avem o vârstă de 59 de ani. Viaţa ne-a oferit într-adevăr şi satisfacţii, urcuşuri, coborâşuri. Am fost mulţumiţi din punct de vedere profesional că am ajutat societatea românească. Este o întâlnire emoţionantă, unii din noi ne-am mai schimbat. Au venit colegi pe care chiar nu-i mai văzusem de la încheierea studiilor, pe majoritatea i-am recunoscut iar pe alţii, probabil că, dacă treceam unul pe lângă celălalt nu ne mai recunoşteam”, a spus Mihai Cărăbişi, fost elev al liceului, actual consilier juridic la Registrul Comerţului Târgu Jiu.  

Vechea promoţie s-a arătat mulţumită şi de rezultatele pe care le înregistrează actualii elevi ai Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.          

Ce au făcut în ultimii 40 de ani

Marea majoritate a celor care au făcut parte din promoţia anului 1974 sunt în prezent cadre didactice, medici, funcţionari, consilieri juridici şi oameni de afaceri. Este şi cazul Corneliei Danciu, care în prezent este profesor în cadrul Liceului Economic din Târgu Jiu. „A fost o zi profund emoţionantă, cu majoritatea colegilor nu m-am revăzut de 40 de ani. A fost greu să ne recunoaştem. Sunt mulţi ani în care fiecare dintre noi am avut un drum al vieţii. În ultimii 40 de ani am absolvit Facultatea Chimie la Cluj după care am avut repartiţie guvernamentală în capitală. În 1990 m-am transferat la Târgu Jiu, am venit acasă. Mi-am desfăşurat activitatea ca profesor la Colegiul Tehnic Nr.2 şi la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”.  Sunt căsătorită. Am un băiat, o noră şi doi nepoţei, un băieţel şi o fetiţă”, a spus Cornelia Danciu, sau mai bine zis Cornelia Trocan, aşa cum se numea pe când era elevă a Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

Vineri seara, cu toţii au luat parte la o masă festivă organizată la un restaurant din zona Gării Târgu Jiu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: