Iordache dă în judecată DSV. „Am îngropat și carne sănătoasă!”

Scandalul este departe de a fi stins între omul de afaceri Ion Iordache și reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj. Pentru că nu a reușit să convingă statul că trebuie să fie despăgubit pentru cei aproape două mii de porci mistreți pe care îi împușcă în complexul de vânătoare pe care îl deține, Iordache are de gând să dea în judecată DSV și să ceară daune. De aproape o lună, a început să împuște mistreții din pădure și tot nu a încheiat vânătoarea.

În total, în jur de două mii de porci mistreți trebuie împușcați în complexul de vânătoare din Turceni. Până acum, Ion Iordache nu a reușit să convingă reprezentanții DSV Gorj că și el trebuie să primească despăgubiri pentru măcelul din pădure. Așa că nu vrea să renunțe și urmează să dea în judecată instituția ca să-și acopere paguba.

În plus, a aflat că mulți dintre porcii împușcați deja până acum nici nu ar fi fost atinși de pestă.  „Instanța este ultima soluție în cazul meu. DSV transmite că nu este o prevedere legală unde să ne încadrăm deși lucrurile sunt foarte clare. Neoficial, mi s-a transmis că în jur de 90% dintre mistreți nu sunt contaminați, deci puteam valorifica deja carnea. Sunt în jur de 250 de tone de carne pe care am îngropat-o. Este carne sănătoasă, bio. Am îngropat atâta carne. Așteptăm raportul final să vedem exact. Nu am niște date oficiale, dar sunt foarte mulți care sunt sănătoși. De pe 11 ianuarie ucidem noi. Până acum, nu au murit prin pădure porcii mistreți din cauza acestui virus”, a declarat omul de afaceri Ion Iordache.

Până acum, vânătorii au împușcat în jur de 1.300 de porci. Iordache este convins că legea permite să i se acorde despăgubiri după ce va rămâne cu pădurea goală. „Majoritatea vânătorilor din Europa își doreau să vină la noi pentru că au luat foarte mult avânt aceste complexuri de vânătoare. Veneau toți oamenii cu bani, toți cei care doreau altceva. Condițiile pe care le-am creat, de la cazare până la masă tradițională erau foarte apreciate și acum se dorește să se oprească așa ceva. Nimeni, în țara asta, nu va mai face niciodată un complex de vânătoare. Nimeni nu riscă să facă o investiție de așa nivel și să se regăsească în această situație”, a mai explicat Iordache.

Ordinul ca toți mistreții să fie împușcați și îngropați a fost dat de Direcția Sanitar Veterinară Gorj după ce a fost confirmat virusul la câțiva porci găsiți morți în pădure. S-a stabilit la începutul lunii ianuarie ca toate exemplarele din pădure să intre în bătaia puștii.

Vizualizări: 5,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: