Iordache: Erau primarii care voiau să facă un nou partid

Ion Iordache, fostul primar al oraşului Turceni şi omul despre care se spune că ar controla firma Ydail Construct SRL, a avut vineri o primă ieşire publică cu privire la dosarul în care opt primari din Gorj şi Dolj au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Iordache a spus că faimoasa agendă din care procurorii au reţinut sumele ca fiind şpăgi primite de primari pentru lucrările atribuite nu este de fapt decât o agendă în care administratorul îşi nota profitul societăţii din fiecare lucrare executată. Iordache a mai spus că totul face parte dintr-un plan de defăimare a primarilor cu vechime în administraţie.

Rep. : Ce părere aveţi despre acest dosar în care au fost reţinuţi primarii?

I.I: Am urmărit şi eu ce se întâmplă şi nu înţeleg nici ce, nici de ce, nici de unde, nici pentru ce. Probabil face parte din filmul acesta de a discredita oamenii care au avut succes. Acuzi nişte oameni că au luat mită şi de fapt nu ai absolut nimic, nu-i posibil să faci aşa ceva. În ţara asta unii trebuie să dea socoteală şi pe suspiciunea celor care visează noaptea urât sau frustrările nu ştiu cui, iar alţii au dreptul să bage în puşcărie sau să aresteze pe nedrept fără să dea socoteală niciodată. Nu-i posibil aşa ceva. Am văzut şi eu rechizitoriul (n.r. – referatul de arestare) pentru că s-a tot folosit numele meu, deşi eu nu sunt parte în dosar, nu mai am nicio legătură cu firma Ydail, pe mine organele de anchetă nu m-au citat, nu am nicio calitate, dar s-a tot folosit numele meu.

Rep.: Cum vi se par probele anchetatorilor? Este acea agendă cu aşa zisele şpăgi...

I.I.: O agendă în care se scria, şi se reţine şi în rechizitoriu, prof. Urdari, prof. Ioneşti, prof. Brăneşti, în care omul acela spune că şi-a notat profitul pe care îl calcula că îl are la lucrarea aia. Ce legătură are o agendă personală pe care o iei de acasă de la un om cu toată nebunia asta, să arestezi toţi oamenii. Au avut convorbirile telefonice care sunt şi în rechizitoriu şi care nu spun nimic, decât că se întâlneau şi era normal să se întâlnească pentru că unul era beneficiar şi altul executant. Oamenii aplaudă şi le place bâlciul acesta, dar nu se poate aşa ceva, nu cred că a existat vreodată în ţara asta şi în lume undeva aşa ceva. Îşi bat joc de oameni, îşi bat joc de firme care au avut succes şi care au făcut treabă şi nu au probleme. Să iei omul pe care l-au ales comunităţi întregi şi să-l terfeleşti cu cătuşe la mâini şi să-l plimbi pentru ce, când nu ai nimic, nu se poate aşa ceva.

Eu cred că sunt interese care nu au legătură cu judeţul acesta, nu au legătură cu oamenii sau comunităţile. Nu poţi să-ţi baţi joc de oameni care şi-au făcut treaba, au avut realizări.

Rep.: Credeţi că aceşti primari vor mai candida la primărie în 2016?

I.I.: Nu ştiu. Tot ce ştiu eu până acum, probabil că o să-i mai plimbe, o să le mai terfelească imaginea probabil să nu mai poată candida că acum toate partidele şi-au trecut în Codul de Etică că dacă au probleme penale să nu mai poată să candideze de la ele şi probabil şi acesta este un interes. Erau primarii care voiau să facă un nou partid. Aceşti procurori nu fac altceva decât să strice economia judeţului şi administraţia locală din simplul motiv că ai frustrări că nu poţi să-l arestezi pe Iordache sau că visezi tu urât noaptea. Cum poţi să încurajezi vreodată oameni care au capacitate şi care pot să facă treabă să mai vină vreodată să lucreze pentru comunitate, când vezi că orice om este predispus să meargă în puşcărie. Unii, sătuli de ce se întâmplă, nici nu vor mai candida.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: