Iordache îşi ia adio de la Primăria Turceni

Alegătorii din Turceni nu-l vor mai putea vota la vară pe actualul edil Ion Iordache întrucât acesta nu va mai candida pentru un nou mandat. El şi-a găsit deja un înlocuitor pe care să îl susţină la postul de primar, liberalul declarând de mai mult timp că vrea să se retragă din viaţa publică. Acum a confirmat oficial că a decis definitiv să nu mai candideze şi să lase locul altcuiva.

„Nu mai candidez”, acestea sunt cuvintele pe care Iordache le-a rostit ieri şi pe care nu şi le va mai lua înapoi niciodată. În ultima vreme el a mai dat de înţeles că este posibil să nu mai candideze, dar acum a luat decizia definitivă. Pare să se fi săturat de problemele din administraţie şi de birocraţia de zi cu zi. Om de afaceri, acesta este un pragmatic „neadaptat” muncii la stat, chiar în această perioadă fiind supărat pe modul în care au reacţionat unii dintre concetăţenii săi. Acestora le-au îngheţat conductele de apă, mai exact racordurile de la uşa apartamentului până în apartament, deci câţiva centimetri de ţeavă, pe care nimeni nu i-a izolat termic.

„Nu o să vin eu să le fac şi lucrul acesta, să le închid şi uşile la scările de bloc. Am schimbat toate ţevile, le-am izolat pe casa scărilor, totul este nou, mai departe cred că e rea voinţă. La început am considerat că e de datoria mea să mă pun în slujba oraşului. Un mandat consider că e suficient şi că am făcut cât am putut eu de bine pentru aceşti oameni. Consider că în politică e nevoie de oameni care să facă şi treabă, să se şi priceapă, iar eu mă consider unul dintre practicieni, dar nu mai candidez”, afirmă viitorul fost primar.

Edilul ştie şi cine îi va lua locul pe scaunul pe care îl va elibera în curând. Dumitru Gâlceavă este cel pe care îl susţine pentru o candidatură viitoare, acesta fiind actualul viceprimar al oraşului. „Eu cred că actualul viceprimar este cel mai recomandat. E bine intenţionat, se pricepe, ştie să rezolve problemele pentru că am construit împreună o platformă pentru acest oraş şi el o poate continua. Oamenii vor fi însă cei care vor decide”, spune Iordache.

Alte planuri pentru Gâlceavă

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, nu pare prea mirat de vestea venită dinspre Turceni. Ştia şi el că edilul nu e foarte decis să mai intre în lupta electorală şi consideră că viceprimarul va putea fi un foarte bun primar, mai ales că, în planurile sale din această vară, îl susţinea pentru o funcţie mult mai importantă, de la nivel de judeţ. „Viceprimarul este un liberal pe care eu doream să îl susţin pentru a deveni vicepreşedinte al Consiliului Judeţean din această vară. Dacă va candida la Turceni este foarte bine pentru că ştiu ca vă face treabă bună acolo. Iordache ştiu că spunea de mai mult timp că nu e decis să candideze, acum se pare că a luat decizia finală. E opţiunea lui, deşi noi l-am fi susţinut în continuare pentru că a fost un bun administrator al oraşului şi a reuşit să organizeze acolo şi o foarte bună filială a noastră”, menţionează Dian Popescu.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: