Iordache lasă loc de "bună ziua" la PSD. Care a fost mesajul lui Rareș Bogdan?

Omul de afaceri Ion Iordache a fost anunțat candidat al PNL Gorj la Senat, la puține săptămâni după ce a intrat în acest partid. În ultimii doi ani, Iordache a condus ALDE Gorj, apoi a trecut la PSD, unde a fost prezentat ca vicepreședinte în interiorul filialei, deși omul de afaceri susține că nu avea adeziune.

PNL Gorj a fost nevoit să facă acest transfer, sperând să crească șansele de a câștiga președinția Consiliului Județean Gorj cu Iulian Popescu. Iordache a demonstrat în ultimii ani cât de bine controlează zona Turceni, acolo unde culoarea politică a orașului s-a schimbat în funcție de tricoul purtat de omul de afaceri.

Și totuși, întrebat dacă poate da trei motive pentru ca oamenii să nu îi dea un nou mandat de președinte al CJ Gorj lui Cosmin Popescu, cel care se află și acum în fruntea instituției și care este candidat al PSD, Iordache a preferat un răspuns diplomat. ”Nu vreau să vorbesc decât despre oamenii din echipa din care fac parte. Iulian Popescu este un tânăr care a demonstrat și trebuie să-i dăm o șansă”, a spus acesta.  

Vineri, s-a întâmplat o chestiune bizară la PNL Gorj. Rareș Bogdan a venit în Gorj, unde s-a întâlnit cu candidatul liberal la Primăria Târgu Jiu, Marcel Romanescu, cu care a și participat la o emisiune la Tele 3. În acest timp, candidatul PNL Gorj la președinția Consiliului Județean Gorj, Iulian Popescu, era la zeci de kilometri, la Turceni, pentru a asista la demonstrația electorală a lui Iordache, care a scos sute de oameni în tricouri galbene pe stradă, sfidând pandemia. 

În mod evident, capitalul de imagine al lui Rareș Bogdan este unul uriaș, iar cel care avea nevoie mai mare de ajutorul lui era Iulian Popescu, intrat de câteva luni în politică și având o notorietate extrem de redusă, spre deosebire de Romanescu. 

Ziariștii i-au întrebat timp de două zile pe liderii PNL Gorj dacă așteaptă vineri vizita lui Rareș Bogdan, atât președintele Dan Vîlceanu, cât și candidatul Iulian Popescu spunând că nu știu, că nu este nimic stabilit și așa mai departe. Într-adevăr, Rareș Bogdan a venit strict pentru Marcel Romanescu, apărând întrebarea: Ce mesaj a vrut să transmită?

Vizualizări: 2,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: