175 de aleși traseiști și-au pierdut mandatele dintr-un foc. La Gorj nu se întâmplă nimic!

Prefectul județului Bihor a semnat, într-o singură zi, ordine care vizează încetarea mandatelor pentru 175 de aleși locali din județ, care candidează la alegerile din 27 septembrie din partea altor formațiuni politice decât cele de pe ale căror liste au fost aleși.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bihor, au fost semnate ordinele de încetare a mandatelor pentru 170 de consilieri locali și 5 primari, din totalul de aproximativ 1.350 de aleși locali ai județului Bihor.

În Gorj nu se întâmplă absolut nimic, deși USR a solicitat public prefectului Cosmin Pistol să aplice legea în cazul primarilor traseiști. Mai mulți edili candidează pentru un nou mandat din partea altor partide. Situația este întâlnită la Bumbești-Jiu, Rovinari, Tismana, Turceni, Albeni, Bălești, Bustuchin, Dragotești, Drăguțești, Godinești sau Stejari.

„În conformitate cu Legea partidelor politice nr. 14/2003, înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior. În consecință, conform Codului administrativ, mandatul primarului încetează de drept în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales inițial. Prevederile legale menționate se aplică și în cazul consilierilor locali, respectiv județeni, a căror calitate de consilieri încetează de drept înainte de expirarea la termen a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale”, au precizat reprezentanții Prefecturii Bihor.

Vizualizări: 1,968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: