Iordache: Niciun candidat nu merită susținerea mea

Omul de afaceri Ion Iordache spune că nu se implică în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Fostul primar de la Turceni spune că niciun candidat nu merită susţinerea lui şi că le-a spus în față tuturor celor care i-au cerut sprijinul. Iordache face și o sugestie electoratului, să voteze pentru Camera Deputaţilor și Senat pe "cineva care nu a mai fost până acum".

Reporter: De partea cui vă poziționați în această campanie electorală? Susțineți vreun candidat?

Ion Iordache: Nu vreau să mă implic deloc. În discuțiile pe care le-am avut în ultima perioadă cu apropiați, cunoscuți, toată lumea vrea să penalizeze sau să-i sancționeze pe politicieni. Și fiecare își face calculul cum. Unii spuneau că nu vor merge la vot, alții că vor vota pe toată lumea, și alții că vor vota cu altcineva. Eu cred că soluția este să votăm cu cineva care nu a mai fost până acum. Pentru că cei care sunt și au fost până acum ne-au convins că nu sunt demni de funcțiile acelea.

Rep.: Spuneaţi că veți pleca în China pe perioada campaniei electorale...

I.I.: Am fost, acum o săptămână m-am întors. Cât am fost în China m-am convins și mai tare că de tot ce se întâmplă din punct de vedere al disciplinei, al legislației, pentru că la noi nu merg lucrurile în special că nu avem o legislație și n-avem o responsabilitate decât așa cum au hotărât politicienii să o facă. Sunt de vină ei.

Rep.: Spuneați că ați vorbit cu oamenii, cu apropiații. Vă referiți și la primari?

I.I.: Nu, apropiați pur și simplu, prieteni. Nu cu primari. Nu am discutat. Două săptămâni am fost plecat, de o săptămână am venit, n-am avut timp să mă întâlnesc.

Rep.: Spuneați că nu vă implicați în campania electorală. Nu merită vreun candidat susținerea dvs. sau care este motivul?

I.I.: Din punctul meu de vedere, nu merită. Cel puțin cei pe care îi cunosc. Pe care nu îi cunosc nu pot să spun. Dar dintre cei pe care îi cunosc, nu. Și le-am spus-o și lor în față și le-o spun. Că mă caută. Știți cum e, toți își amintesc... Le-am spus că nu pot să promit că dacă fac asta mă țin de promisiune. Și nu am promis la nimeni nimic și nici nu le promit.

Vizualizări: 598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: