Situaţie dificilă la Scoarţa. Nu mai sunt bani pentru iluminatul public!

Primăriile din Gorj au trecut în această perioadă la buget de austeritate. Nu mai sunt bani pentru nimic, se plâng primarii, care spun că este primul an în care guvernul nu a rectificat bugetul până în luna noiembrie. Primarul de la Scoarţa, Ion Stamatoiu, are probleme mari cu iluminatul public pe care l-a şi restricţionat pe timpul nopţii.

Rep.: Cum vă descurcaţi cu banii în această perioadă?
Ion Stamatoiu: Vă daţi seama, la mărimea comunei Scoarța, cinci mii de locuitori, 8.600 de hectare, vă daţi seama ce probleme sunt. Rectificarea de buget pentru noi era mană cerească. Ne confruntăm cu probleme la Scoarţa. Eu am mai spus-o şi o spun şi acum, avem debite de încasat de vreo 3,1 milioane lei, cele mai multe din amenzi de circulaţie şi alte tipuri e amenzi. Rectificarea de buget era necesară şi sperăm că totuşi acest guvern se va îndrepta şi către judeţele din Oltenia, județul Gorj, deoarece pot să spun că nu numai la Scoarţa sunt probleme. Toți primarii se plâng de această problemă. Având în vedere că este sfârşit de an avem facturi neplătite, avem utilităţi, salarii şi vorbim despre o primărie de ţară.

Rep.: Aveţi restanţe la salariile angajaţilor?
I.S.: Nu, deocamdată la salarii, nu dar sunt alte plăţi de făcut. Vă daţi seama, dacă nu ne sprijină cu această rectificare de buget, nu ştiu cum vom termina acest an. Mai avem şi noi facturi neachitate, utilităţi neplătite. Eu, de exemplu, am restricţionat iluminatul public pe timp de noapte ca să pot să duc, să nu las oamenii de sărbători fără iluminat public.

Rep.: Aveţi iluminat public la program sau cum?
I.S.: Da, avem restricţionat pe timp de noapte, de la 24.30 până la 03.30 nu avem iluminat, este jenant pe DN-ul care tranzitează comuna să n-am iluminat public şi pe cătunele acestei localități, dar am fost nevoit să fac acest lucru deoarece am făcut un calcul și s-ar putea ca până la sfârșitul anului să nu am cu ce să plătesc. Chiar dacă la nivelul primăriei aș vrea să se facă o rectificare tot nu am de unde. Prevederile bugetare pe capitole le-am cam scuturat şi le-am băgat la ultima rectificare de buget pentru iluminat public, să pot să dau de sărbători iluminat public cetățenilor.

Vizualizări: 310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: