Florescu: Ion Călinoiu nu mai face parte din PSD

Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, îi reaminteşte statutul PSD fostului preşedinte executiv Ion Călinoiu. Călinoiu susţine că este în continuare membru PSD, deşi candidează ca independent. Ciprian Florescu declară că fostul său șef Ion Călinoiu şi-a pierdut această calitate, în momentul în care s-a declarat independent. Ca argument, Ciprian Florescu vine cu un articol din statut. În această situație este și primarul Ion Ciocea.

Reporter: Ion Călinoiu e membru PSD sau nu mai e membru PSD?
Ciprian Florescu: Pentru juriști, pentru specialiști, dacă sunt interesați, e bine să studieze Articolul 27, aliniatul II din Statutul partidului și se vor lămuri în privința aparteneței sau neapartenenței domnului Călinoiu la PSD.

Rep.: Pe înțelesul oamenilor cum e?
C.F.: Aliniatul respectiv spune că declararea unui membru sau autodeclararea unui membru al PSD independent atrage după sine demisia sau reprezintă demisia de drept.

Rep.: Practic și-a pierdut calitatea de membru PSD.
C.F.: Dacă luăm în calcul această prevedere din statut, da.

Rep.: E valabil și pentru Ion Ciocea?
C.F.: A fost membru al PSD, e în dreptul domniei sale aceeaşi speţă.

Rep.: Își va pierde mandatul de primar?
C.F.: Asta este de discutat, rămâne de văzut ce vor considera juriștii de la Prefectură.

Rep.: Dacă acest lucru este clar în Staut, de ce a mai spus Ion Călinoiu că e membru PSD?
C.F.: Eu am făcut trimitere la prevederile statutului. Din nefericire pentru cei care nu-l cunosc, nu înseamnă că necunoașterea poate să îi absolve de prevederile statutului.

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: