Iordache, rechemat la Pandurii

Clubul Pandurii Târgu Jiu a anunţat ieri că decizia Curţii de Arbitraj pentru Fotbal care l-a declarat liber de contract pe Ilie Iordache nu se va mai pune în aplicare, aceasta fiind suspendată de Camera pentru Soluţionarea Litigiilor. „Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor a hotărât în şedinţa din 19 mai 2009 suspendarea punerii în executare a deciziei Curţii de Arbitraj pentru Fotbal nr. 77, din 3 aprilie 2009, bazându-se pe sentinţa numărul 2467 din 6 mai 2009 a Tribunalului Gorj, secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Prin această sentinţă, Tribunalul Gorj a admis cerea de ordonanţă preşedinţială formulată de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu în contradictoriu cu jucătorul Ilie Iordache dispunându-se suspendarea executării efectelor deciziei arbitrare nr.77 / CF / 2009 emisă de FRF” se arată în comunicatul remis azi de clubul Pandurii Târgu Jiu. 

Preşedintele Marin Condescu a precizat că jucătorul va fi suspendat o perioadă destul de lungă până se va încheia procesul civil intentat de Pandurii: „Iordache, din păcate pentru el, este mult timp suspendat până se rezolvă problema procesului civil. Instanţa sportivă a decis anularea deciziei CAF până la rezolvarea cazului pe cale civilă. Fiind un conflict de muncă am apelat la instanţele judecătoreşti fiindcă n-am putut să fim de acord cu decizia CAF care are nişte elemente clare de fapte penale. Ei spun că au judecat acolo după declaraţiile jucătorului dar ca să poată redistribui sumele primite de Iordache după cum a dorit jucătorul, ca să reiese că el ar mai avea ceva bani de primit, au redistribuit 3807 euro drept primă pentru meciul egal de la Poli Iaşi. Ori la acel meci jucătorul Iordache a plecat din cantonamentul nostru de la Focşani şi a fost chiar sancţionat de către Cârţu şi în nici un caz premiat. De ce să-l fi premiat dacă nici nu a jucat şi n-a fost în lot? Nici nu există astfel de prime de 3807 euro şi nici n-au fost lei să zici că e diferenţă de curs vautar. Noi am cerut decizia şi acolo spun că şi-au întemeiat hotărârea pe declaraţia jucătorului. Atunci el trebuie să răspundă penal şi civil pentru ceea ce a făcut. Noi am prezentat acolo elemente prin care CAF putea să ia decizii în cunoştinţă de cauza pe baza unor documente oficiale. Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor, care judecase corect pe baza actelor de la dosar, ne dăduse nouă câştig de cauză, iar el, când s-a adresat comisiilor nici nu avea 60 de zile de cînd chipurile ar fi avut el nişte bani de primit.”
Marin Condescu crede că Iordache este influenţat de impresari şi că în această decizie eronată ar fi putut interveni şi clubul Dinamo: „E păcat de el că a ascultat de nişte impresari care nu ştiu ce i-au promis. E clar că s-au promis bani şi celor de la CAF dar că probabil a intrat pe fir şi Dinamo. Pentru că dacă el ar fi declarat jucător liber din vina noastră ar fi trebuit să plătim 50% dreptul de proprietate pe care o are Dinamo asupra lui. Dar decizia aceea era atât de cusută cu aţă albă şi îmbracă aspecte penale încât el va sta mult timp pe tuşe dacă nu îşi revizuieşte comportamentul.”
Condescu a mai precizat că îl aşteaptă pe Iordache acum din nou la pregătire iar dacă acesta nu se va prezenta va fi suspendat şi va fi nevoit să plătească clubului Dinamo suma pe care dinamoviştii o cer clubului Pandurii: „Până când se va termina procesul civil el nu mai poate evolua la nici o echipă decât poate la Pandurii pentru că e jucătorul nostru. Noi îl aşteptăm la antrenamente iar dacă nu se decide să vină vom cere şi suspendarea sa. Probabil că şi el ştie că va fi suspendat şi atunci va plăti el toată acea sumă către Dinamo. Îl aşteptăm la discuţii şi sper să ajungem la o soluţie pe cale amiabilă pentru că nu avem nimic cu el.”

Iordache: „Condescu încearcă să se răzbune!”


Ilie Iordache refuză să se mai întoarcă la Pandurii şi chiar a jurat aseară că nu va mai veni la Târgu Jiu: „În nici un caz nu o să mă mai întorc la Pandurii. Bag de seamă că nu mai există lege în România dacă s-a ajuns aici. Vă jur că la Târgu Jiu nu mă mai întorc orice ar fi pentru că mi s-a dat dreptate la FRF şi eu nu pot să mă iau după tribunalul din Gorj, a cărui decizie mi se pare o mare aberatie. Păi unde am ajuns acum, în Era Sclaviei??... Îl rog frumos pe domnul Condescu să mă lase în pace că nu i-am făcut nimic, eu mi-am apărat doar dreptul de jucător. Tare sunt curios să văd cum se înţelege cu cei de la Dinamo. Să plătească acei două milioane de euro!”
Iordache spune că se va adresa şi FIFA pentru că el consideră că decizia era irevocabilă, apreciind că Marin Condescu vrea să se răzbune: „Dacă o să am posibilitatea o să mă adresez la FIFA pentru că hotărârea FRF a fost o decizie irevocabilă. Mai mult, eu chiar nu înţeleg de ce FRF nu ia o decizie să excludă Pandurii din Liga I pentru că eu am fost păcălit la Târgu Jiu. Acel tribunal nu are abilitate sa judece cazul meu, mai ales că eu eram un simplu colaborator şi am fost judecat ca fiind un delicvent. Vă spun eu ce se întâmplă: Condescu încearcă să se răzbune!”


Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: