Iordache vede soluții și după închiderea mineritului

Închiderea mineritului din zona Gorjului ar putea fi compensată cu dezvoltarea unor poli urbani. Senatorul  Partidului Național Liberal, Ion Iordache, a spus în cadrul unui interviu la Radio Infinit faptul că ar fi o soluție de sprijin pentru Gorj, fiind vorba despre o finanțare pentru dezvoltarea economică a unor zone.

Iordache crede că ar trebui să existe un plan guvernamental pentru Gorj, un județ ce va fi grav afectat de tranziția energetică.

Reporter: Ce alternative sunt pentru județul Gorj?

Iordache: Sunt mai multe proiecte. Împreună cu colegii mei am inițiat discuții și la nivel de Guvern pentru dezvoltarea unor poli urban și să se finanțeze strategii de dezvoltare locală.

Reporter: Despre ce poli este vorba?

Iordache: Este vorba despre a finanța dezvoltarea economică a unor zone din județul nostru care atragă forță de muncă și să creeze condiții bune de viață. Solicitarea noastră este de a lansa un program în acest sens. Există suficiente argumente pentru ca un astfel de program să fie finanțat. Este foarte important cum se lucrează și la Planul de Tranziție Justă.

Reporter: Ce se mai știe de proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil Rânca- Vidra? Îl va finanța guvernul?

Iordache: Ce pot să vă spun este faptul că noi ne-am luat angajamentul că îl vom susține și ne vom bate pentru acest proiect. Indiferent de cine se află la guvernare, acest proiect trebuie să se realizeze. Este unul de o importanță majoră pentru Gorj și lucrăm pentru implementarea lui.

Vizualizări: 7,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: