Medaliată la box, la prima intrare în ring

Un alt elev al antrenorul Ninel Geică începe să facă performanţă în box, după doar câteva luni de antrenamente. Este vorba despre Ionela Larisa Achim, care a reuşit să obţină medalia de argint la Cupa României de Box Feminin, competiţie ce s-a desfăşurat săptămâna trecută, la Râmnicu Sărat. Ionela Larisa Achim a fost la prima sa intrare în ring, aceasta practicând box de doar două luni.

Este elevă în clasa a X-a, la Colegiul Auto „Traian Vuia”, şi a început să se antreneze la box în urmă cu două luni. La sfârşitul lunii decembrie aceasta a fost legitimată la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, iar săptămâna trecută a urcat pentru prima dată în ring, la Cupa României de Box Feminin, care s-a desfăşurat la Râmnicu Sărat. Larisa Ionela Achim s-a clasat pe locul al II-lea, câştigând medalia de argint. „Mă antrenez la Târgu Jiu de doar două luni, dar nu am intrat niciodată în ring până la competiţia de la Râmnicu Sărat. Domnul antrenor Geică a avut încredere în mine şi m-a luat la această competiţie. Am obţinut medalia de argint, iar această performanţă mi-a dat mult mai multă încredere în mine. Am înţeles că va mai fi o competiţie în luna mai, la nivel naţional, dar de data aceasta vreau să obţin medalia de aur”, a declarat Larisa Ionela Achim.
Dacă în urmă cu două luni familia se opunea ca dorinţei adolescentei de a practica boxul, acum părinţii săi o încurajează. „Noi mai avem un băiat care şi el a practicat boxul. Probabil, Larisa a îndrăgit acest sport de la fratele ei. De mai mult timp ne ruga plângând s-o lăsăm să facă box, însă nu am acceptat acest lucru din cauză că este un sport greu pentru fete. În primele săptămâni de box nici nu ştiam că se duce la antrenamente, credeam că merge pe afară, la plimbare. În luna decembrie, m-a chemat domnul antrenorul Geică şi m-a rugat să-mi las fata să facă sport. Am acceptat cu greu, dar acum nu-mi pare rău. O vom susţine în continuare, chiar şi dacă va dori să-şi facă o carieră sportivă”, a declarat Ion Laurenţiu Achim, tatăl Larisei.

Steluţa Duţă, idolul Larisei
Larisa Ionela Achim are deja şi un idol în acest sport. Este vorba despre Steluţa Duţă, campioana de box a României, o campioană mondială, care şi-a petrecut copilăria pe străzi şi în orfelinate. Larisa Ionela şi-a cunoscut personal idolul chiar la competiţia de la Râmnicu Sărat. „Am cunoscut-o pe Steluţa, campioana României care a boxat pe stradă. Am cunoscut-o la competiţia de la Râmnicu Sărat şi ne-am împrietenit. M-a impresionat povestea ei, iar acum m-am bucurat foarte mult că am avut posibilitatea să o cunosc. Vreau să mă ţin de box şi să-mi fac o carieră în acest sport”, a declarat Larisa Ionela Achim.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: