Iovan: În septembrie tragem linie şi vedem ce se poate acorda

Negocierile dintre administraţia şi sindicatele din Complexul Energetic Oltenia bat pasul pe loc, însă conducerea companiei ia în continuare decizii care afectează cei 15 mii de salariaţi. Este cazul tipării tichetelor pentru cota de cărbune în natură, deşi discuţiile nu s-au încheiat, iar salariaţii vor contravaloarea în bani. Disputa dintre sindicate şi administraţie ar putea lua sfârşit în septembrie, după cum spune un lider sindical, însă nu se ştie cine va fi în avantaj.

Concediile din perioada de vară, dar şi dezinteresul au pus stop oricăror discuţii dintre sindicate şi administraţie cu privire la drepturile salariaţilor. Între timp, administraţia a trimis în unităţile miniere şi termocentrale tichetele de cărbune pentru fiecare angajat. Acum rămâne de văzut câţi vor merge să le ridice, fiind astfel de acord să primească lignit şi nu contravaloarea în bani. Deocamdată, administraţia acordă cele zece tone de cărbune în natură. Acordarea cotei de cărbune şi în bani nu este singura problemă nerezolvată. La fel şi majorarea adaosului lunar de la 250 de lei la 350 de lei. Liderul sindical Eugen Iovan a dat de înţeles că până în septembrie nu se va întâmpla nimic. El spune că urmează o rectificare a bugetului companiei aprobat în urmă cu câteva săptămâni, şi în funcţie de fonduri oamenii vor primi sau nu drepturile. „Domnul Ciurel a zis că în septembrie tragem linie şi vedem ce se poate acorda la salariaţi. Vedeţi dvs., energia e vândută în luna iunie, dar nu-ţi intră banii imediat. Probabil din acest motiv a zis şi dumnealui ca în septembrie să tragem linie, vedem funcţionarea şi ce bani au intrat. Se funcţionează la capacitate“, a spus acesta pentru un post local de televiziune.

Alţi sindicalişti nu vor să mai aştepte şi ameninţă cu proteste. Este cazul celor de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), care au cerut datele financiare la 6 luni pentru a demonstra că sunt bani pentru a suporta solicitările lor. Vicepreşedintele FNME Dan Pîrvulescu a amintit că în contractul colectiv de muncă se specifică faptul că în prima decadă a lunii iulie se discută despre cota de combustibil şi majorarea adaosului lunar.

Vizualizări: 756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: