IPJ Gorj avertizează părinţii. Vezi de ce!

În ultimele 24 de ore, pe parcursul activităţilor de patrulare sau de investigare desfăşurate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au identificat trei minori, suspectaţi de comiterea unor  fapte de natură judiciară – furt sau distrugere.

Joi după-amiaza, la ora 16:30, poliţişti ai Poliţiei Oraşului Rovinari l-au surprins pe suspectul minor, P.C.A., de 14 ani, din localitate, în timp ce intenţiona să vândă unui cetăţean, 6 cutii pline cu diferite jucării.

Din investigaţiile efectuate de către poliţişti a rezultat că aceste bunuri, evaluate la suma de aproximativ 1.500 lei, au fost sustrase de către suspectul minor, în noaptea de 10 spre 11 august a.c., dintr-o autoutilitară parcată pe raza oraşului Rovinari, partea vătămată nesesizând poliţia, deşi observase lipsa jucăriilor în dimineaţa de ieri.

Poliţiştii au restituit bunurile, părţii vătămate.

În noaptea de 12.08.2011, ora 03:30, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari l-au prins în flagrant pe P.C.A. şi pe un alt minor de 15 ani, din oraşul Rovinari, în incinta fostei fabrici de confecţii situată pe str. Prieteniei, în timp ce încercau să sustragă 12 bucăţi ţeavă de cupru pe care le rupseseră de la instalaţia de încălzire.

Din verificări a rezultat că suspecţii minori intenţionau să sustragă aceste ţevi în scopul de a le valorifica la un centru de colectare fier vechi.

Conduşi la sediul poliţiei, pe parcursul cercetărilor efectuate, poliţiştii au mai stabilit că cei doi minori, împreună cu un altul în vârstă de 15 ani, tot din oraşul Rovinari, anterior depistării în incinta fabricii de confecţii, au sustras dintr-un cort amplasat pe bulevardul Minerilor din localitate, unde se desfăşoară ediţia a VI-a a „Festivalului Berii”, o fripteoză, pe care, ulterior, au aruncat-o într-o ghenă de gunoi.

Bunul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Poliţiştii au întocmit pe numele suspecţilor minori, acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, respectiv distrugere. Cercetările sunt continuate cu respectarea procedurii speciale în cazul infracţiunilor comise de minori, urmând ca la finalizarea acestora, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari să propună soluţii legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: