IPJ Gorj: Hoții sunt creativi - fii preventiv!

Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului constituie o prioritate naţională în anul 2017, pentru Poliţia Română. Pentru o informare cât mai bună a cetățenilor, în vederea adoptării unor măsuri de autoprotecție pentru prevenirea furturilor din locuinţe, la data de 23 august a.c., la sediul I.G.P.R., a fost lansată Campania "HOŢII SUNT CREATIVI – FII PREVENTIV!", derulată în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

În acest context, la data de 31 august a.c., la IPJ Gorj campania a fost inițiată printr-o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. Activitatea a fost organizată de Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a beneficiat de prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Groupama Asigurări şi a unui ofiţer specialist din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, pentru transmiterea informațiilor și a recomandărilor preventive.

Cu această ocazie au fost prezentate obiectivele campaniei şi direcţiile de acţiune, fiind purtate discuţii interactive cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, care au manifestat un real interes. Campania are ca scop informarea cetățenilor cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, pe de o parte, iar pe de altă parte urmăreşte să aducă în atenţia cetăţenilor creativitatea infractorilor și modurile de operare ale acestora. Fiecare cetăţean consideră locuinţa ca fiind spaţiul în care se simte în siguranţă şi orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de siguranţă personală.

Astfel, având în vedere mesajul ,,HOŢII SUNT CREATIVI – FII PREVENTIV !”, polițiștii gorjeni transmit cetățenilor următoarele recomandări:

- NU PERMITE ACCESUL PERSOANELOR NECUNOSCUTE ÎN LOCUINŢĂ
- CÂND LIPSEŞTI DE ACASĂ NU LĂSA FERESTRELE DESCHISE
- FĂ-ŢI O LISTĂ DE CONTROL CU TOATE MĂSURILE DE SIGURANŢĂ  POSIBILE ŞI VERIFICĂ-LE ÎNAINTE DE PLECAREA ÎN VACANŢĂ
- EVITĂ SĂ VORBEŞTI DESPRE PLECAREA ÎN CONCEDIU, ATÂT ÎN FAŢA NECUNOSCUŢILOR CÂT ŞI PE REŢELELE SOCIALE
- DACĂ NU PETRECI NOAPTEA ACASĂ, LASĂ O LUMINĂ APRINSĂ SAU UN APARAT DE RADIO PORNIT
- ÎN CAZUL ÎN CARE LIPSEŞTI O PERIOADĂ MAI LUNGĂ DE TIMP, ROAGĂ-ŢI PRIETENII SAU VECINII SĂ TREACĂ PE LA TINE SĂ RIDICE CORESPONDENŢA
- MONTEZĂ LA VEDERE PLĂCUŢE DE ATENŢIONARE CU PRIVIRE LA EXISTENŢA UNUI SISTEM DE SECURITATE
- ACHIZIŢIONEAZĂ ÎNTRERUPĂTOARE CARE, LA DIVERSE INTERVALE DE TIMP, APRIND ŞI STING AUTOMAT LUMINA !
 

                               FII  PREVENTIV !

PROTEJAZĂ-ŢI CASA !

Vizualizări: 952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: