Iriza: Am rezolvat cu sediul CEO, de acum e treaba sindicatelor

Deputatul Scarlat Iriza susţine că ministerul Energiei nu a dat mandat pentru mutarea sediului CE Oltenia la Bucureşti. Şedinţa AGA nici nu a mai avut loc pe 29 februarie, dar se va ţine pe 1 martie. Deputatul Mişcării Populare este supărat că managerul Complexului Energetic Oltenia a plecat la un simpozion în Anglia, în loc să se ocupe de problemele importante ale companiei.

Rep.: Ce veşti aveţi în legătură cu şedinţa AGA în care ar fi trebuit discutată mutarea sediului social al CEO la Bucureşti?

S.I.: Datorită demersurilor mele şi ale lui Popeangă, datorită demersului meu de alaltăieri şi de luni, în momentul de faţă reprezentantul AGA are aviz negativ pe mutarea sediului social al Complexului Energetic Oltenia de la Târgu Jiu la Bucureşti. Marţi la ora 12.00 va fi şedinţa, vor participa reprezentantul statului, reprezentantul Fondului Proprietatea şi reprezentantul Închiderii de Mine şi vor hotărî în unanimitate amânarea acestui punct de pe ordinea de zi. Am aflat deja că ministrul a dat aviz negativ pentru reprezentant.

Rep.: De ce vă supără plecarea domnului Ciobotărică în această perioadă?

S.I.: Domnul Ciobotărică va veni mâine după-amiază, după şedinţă. A fugit de frică. Lui Ciobotărică îi trebuiau acum plimbări prin Anglia? Dacă se ducea să vândă energie acolo îl înţelegeam, dar cum să vindem noi energie la englezi, pe unde trece firul ca să ajungă la ei? Acolo e un simpozion al energiei, nu e mare lucru. Noi avem probleme arzătoare la Târgu Jiu, iar el pleacă să se plimbe prin Anglia. Gorjul fierbe, CEO e la cotitură, iar Ciobotărică se ţine de simpozioane. Eu am fost luni la sediul CEO şi a fost bine, că am reuşit să frânez de moment mutarea sediului la Bucureşti.

Rep.: Credeţi că mutarea sediului CE Oltenia va mai fi vreodată pusă pe ordinea de zi a unei şedinţe AGA?

S.I.: Dacă anumite forţe politice vor să fie repus pe ordinea de zi, cu siguranţă va mai fi repus. De acum este rolul sindicatelor să-şi facă treaba, să nu mai fie două rânduri de sindicate, unii cu Ciurel, alţii cu altul. Să-şi facă un sindicat puternic şi să se ocupe de problemele serioase. Eu cu Popeangă ne-am făcut datoria, de acum încolo trebuie să intre sindicatele în rol, nu să se amestece în procesul de producţie, dar să aibă grijă de mineri şi energeticieni pentru că urmează o perioadă foarte grea. În momentul de faţă, noi producem undeva la 1500 de MW/oră, foarte puţin, iar asta înseamnă pierdere în fiecare zi la Complexul Energetic Oltenia. Luni, la prânz, importam energie. Noi avem energie de nu ştim ce să facem cu ea şi importăm. Sindicatele trebuie să se aşeze din nou la masă pentru că sunt probleme serioase.

Vizualizări: 1,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: