Călinoiu, la judecată cu acţionarii CE Oltenia

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, anunţă că va ataca în instanţă actul de mutare a sediului Complexului Energetic Oltenia la Bucureşti, dacă acesta va fi adoptat. Supraveghetorii anunţaseră că îşi reconsideră poziţia, ei fiind cei care au propus introducerea subiectului pe ordinea de zi a AGA. Călinoiu a vorbit într-un interviu la Radio Omega şi despre finanţarea sportului.


Reporter: Problema mutării sediului CEO la Bucureşti a rămas pe ordinea de zi a AGA. Ce mai e de făcut?
Ion Călinoiu: Dacă apare acest act administrativ, prima măsură care trebuie luată, trebuie atacat în instanţă. Sindicatele, toţi care avem dreptul acesta îl atacăm, dacă să nu devină executoriu. Îl suspendăm în instanţă, după care venim cu susţinerea noastră, nu cu presiuni. Sunt hotărât să mă duc până la capăt pentru rezolvarea problemelor Complexului Energetic Oltenia, cu menţinerea sediului la Târgu Jiu, nu cu intrare în insolvenţă.
Reporter: Va mai da Complexul Oltenia bani pentru sport?
Ion Călinoiu: Trebuie să dea. Nu poate să spună cineva că i-a interzis ministrul. Dacă i-a interzis, să spună public. Pentru baschet trebuie daţi bani urgent, altfel nu se poate prezenta la competiţii europene. Este riscul să nu se organizeze competiţia. Asta înseamnă ştirbirea imaginii judeţului Gorj. Fac apel pe această cale la Directoratul CE Oltenia să rezolve problema. Ciobotărică nu a spus că nu rezolvă problema, dar nu o rezolvă. Poate fi susţinut de toţi membrii Directoratului.
Reporter: Aţi discutat despre asta?
Ion Călinoiu: Nu se întruneşte adunarea generală a membrilor fondatori, să stabilim obligaţiile anuale. Nu o convoacă. Nu-i primeşte la discuţii pe nici unii. Nu se poate să-i ignori. E batjocură.
Reporter: Poate compania nu are lichidităţi...
Ion Călinoiu: Sunt bani şi realizări la Complexul Energetic Oltenia ca să nu pierzi 15 milioane de euro. Te duci în Divizia B, pierzi bani europeni, pierzi drepturi de televizare, jucători care valorează o avere devin liberi de contract.
Reporter: Cine e vinovat, pe cine tragem la răspundere?
Ion Călinoiu: Nu poţi, sunt prea mari, sunt acolo sus, nu aţi văzut, vin noaptea la discuţii.

Vizualizări: 920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: