Iriza, prima iniţiativă la Mişcarea Populară

Deputatul de Gorj Scarlat Iriza a anunţat ieri iniţierea unui proiect de lege pentru corijarea unor nereguli referitoare la asigurările de răspundere civilă auto.  Iriza este membru al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor.

Iriza a spus joi într-un comunicat care sunt măsurile pe care le propune prin acest proiect. „Faţă de creşterea exagerată şi nejustificată a nivelului primelor RCA, voi cere limitarea costurilor acestora, cel puţin la nivelul preţurilor practicate în restul Uniunii Europene. Trebuie subliniat că, în prezent, în UE se practică preţuri mult mai mici faţă de tarifele primelor RCA din România, lucru inexplicabil”, susţine deputatul trecut recent la Mişcarea Populară.

În acest moment, tinerii conducători auto sunt nevoiţi să plătească prime RCA mult mai costisitoare decât conducătorii auto mai în vârstă, uneori fiind tarifate chiar dublu. Prin acest proiect de lege se vor reduce discriminările tarifare practicate acum pe criteriu de vârstă, mai arată Iriza.

Deputatul Mişcării Populare mai spune că: „La ora actuală, transportatorii din România, plătind sume foarte mari pentru primele RCA, sunt dezavantajaţi faţă de transportatorii rutieri din alte ţări europene. Tarifele existente afectează grav competitivitatea firmelor româneşti în raport cu cele străine. Prin acest proiect de lege se va realiza stoparea creşterii accelerate şi nejustificate a primelor RCA şi în cazul firmelor de transport rutier din România”.

Vizualizări: 562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: