Iriza: Sunt mai aproape de PNL, decât de Geoană

Scarlat Iriza, fost deputat PSD, în momentul de faţă parlamentar independent, dă semne că ar vrea să treacă la PNL. Asta în condiţiile în care a participat la lansarea platformei „România noastră” alături de Mircea Geoană. Iriza spune că, dacă ar rămâne lângă Geoană, s-ar îndepărta de primarii PNL, care l-au ajutat foarte mult în campanie. Pe de altă parte, deputatul spune că ar reveni şi în PSD dacă ar pleca Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru de la conducerea partidului. Iriza îl face vinovat pe preşedintele Consiliului Judeţean de situaţia dezastruoasă a Complexului Energetic Oltenia. Ba mai mult, îl numeşte „groparul CEO”.

Rep.: În ce stadiu sunt discuţiile cu partenerii din opoziţie pentru a intra la guvernare, dat fiind faptul că-l sprijiniţi pe Mircea Geoană?

S.I.: Nu ştiu ce să vă spun. Am nişte îndoieli ale mele în ceea ce priveşte formaţiunea lui Mircea Geoană. Dacă aş pleca spre Geoană m-aş îndepărta de electoratul care m-a votat pe mine. Eu am fost ales pe listele USL şi sunt mai aproape de PNL, decât de Geoană. Am avut mulţi primari PNL care m-au ajutat să ajung deputat, iar în condiţiile în care m-aş alătura lui Geoană m-aş îndepărta de electoratul PNL. Deocamdată, sunt deputat independent. Mi-am dat demisia din PSD în Parlament, dar nu mi-am înaintat demisia din PSD Gorj. M-aş întoarce şi mâine în PSD dacă ar pleca Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru de la conducerea partidului, însă cu Călinoiu la PSD m-aş duce la PNL.

Rep.: De ce sunteţi aşa de înverşunat împotriva lui Ion Călinoiu?

S.I.: Eu l-am ajutat pe el, el nu m-a ajutat pe mine. Eu am făcut lobby să fie ales vicepreşedinte la nivel naţional. Am avut încredere în diavol, ăsta este diavolul în persoană. Când va pleca el din funcţii va fi sărbătoare în Gorj. Să faceţi un sondaj în rândul angajaţilor Consiliului Judeţean, la DGASPC, la spital să vedeţi cum îl înjură toţi. Mischie a fost copil de ţâţă faţă de Călinoiu. Dar, va cădea şi dinastia lui pentru că la toate dinastiile le vine sfârşitul. Nu vedeţi ce se întâmplă la nivel naţional, nu mai e mult şi o să se întâmple şi în Gorj. Au dreptate liderii de sindicat de la CEO când spun că sunt trei structuri la conducerea companiei: directoratul, Consiliul de Administraţie şi Ion Călinoiu.

Rep.: Credeţi că preşedintele Consiliului Judeţean este vinovat de situaţia în care se află Complexul Energetic Oltenia?

S.I.: Dacă e un gropar pentru CEO, acela este Ion Călinoiu, pentru că Ciurel se duce la Călinoiu, iar deciziile se iau în biroul lui. Ion Călinoiu nu mai trăieşte în lumea reală, toată lumea vorbeşte de riscul de faliment în care se află complexul, iar el spune că are cel mai bun an financiar de până acum. I-am spus lui Victor Ponta de acum patru ani că Ion Călinoiu a luat-o prin porumb şi se amestecă unde nu-i fierbe oala. Să vedem acum cum ajută el complexul, aduce bani de la Guvern pentru certificatele CO2? Creanţele la CEO sunt destul de mari, e vorba de vreo 300 de milioane de lei, am avut graficele în faţă la întâlnirea cu parlamentarii, datorii de la RAAN, Craiova, Oradea şi Timişoara. Sunt bani care nu vor mai putea fi recuperaţi pentru că unele societăţile au intrat în insolvenţă: RAAN şi Oradea. Eu cred că dacă acest complex şi-ar mai recupera din datorii ar scăpa de faliment.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: