Işfan le promite salarii de o mie de euro profesorilor

Salarii de o mie de euro! Aceasta este promisiunea pe care PSD le-ar fi făcut-o profesorilor într-o şedinţă ce a avut loc la Şcoala Generală Nr 1. Aceştia nu trebuie decât să sprijine PSD în campania pentru demiterea preşedintelui. Aceasta este acuzaţia pe care democrat-liberalul Ion Fugaru i-a adus-o inspectorului general adjunct Ion Işfan, profesorilor Onu Popescu şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj Ciprian Florescu. Işfan a declarat ieri că nu a avut loc o astfel de şedinţă şi deci nici o astfel de promisiune.

Social-democraţii gorjeni sunt acuzaţi că implică directorii de şcoli în campanie, deşi alta declară. Ion Fugaru a precizat ieri într-o conferinţă de presă că miercuri a avut loc o şedinţă cu directorii de şcoli. Şedinţa a fost organizată de fostul şef de la ISJ Gorj Nicolaie Mergea, care nu şi-a pierdut contactele din învăţământ. Ajutorul acestuia ar fi fost profesorul Onu Popescu. Mesagerul, după cum spune Fugaru, a fost Ion Işfan. Dacă directorii vor vorbi cu părinţii elevilor să meargă la vot şi să aleagă demiterea lui Traian Băsescu,  Guvernul Ponta le va da dascălilor salarii de o mie de euro.

Demisia lui Işfan

De menţionat ar fi că sunt sute de profesori care au o leafă de 700 de lei, adică puţin peste o sută de euro. Din acest motiv, Fugaru a cerut demisia lui Işfan. „De organizarea acţiunii de ieri (nr miercuri) s-a ocupat fostul inspector general Mergea şi domnul Onu Popescu. Toţi directorii de şcoli din Târgu Jiu, de la Liceul Sportiv, Şcoala 12 şi alte şcoli s-au întrunit la Şcoala Generală Nr 1, scopul acestei întâlni a fost referendumul din data de 29 iulie, ori noi ştim că aceste acţiuni în instituţiile de învăţământ sunt interzise. Mai mult, dl Işfan, care a fost mesagerul să spunem aşa, al PSD, împreună cu Ciprina Florescu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care se ştie foarte bine de ce a participat, pentru că la acea întâlnire a fost şi socrul acestuia care deţine funcţia de director la Liceul de Muzică, deşi normelor didactice acesta nu are voie să deţină funcţia de director. Printre discuţii au fost şi promisiuni salariale. Cadrele didactice vor primi dacă acest referendum va reuşi şi Băsescu va pleca acasă PSD este dispus să facă o mie de euro salariu pentru profesori. Promisiuni mincinoase“, a declarat Ion Fugaru.

„Nu este adevărat. Nu ştiu ce tot vorbeşte domnul Fugaru. Acolo s-a ţinut examenul de definitivat“

Ion Işfan, inspector general adjunct

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: