Şedinţe anulate la Arcani şi Băleşti. USL, la cumpărături de consilieri!

11 primării au avut ieri şedinţe de constituire a Consiliului Local şi de investire în funcţie a primarului. Spre exemplu, la Bălești și Arcani şedinţele nu s-au ţinut, din lipsă de cvorum. În ambele situații, reprezentanții USL au lipsit, astfel încât consiliile nu au putut fi constituite, nu s-au putut învesti în funcție noii primari și nici viceprimarii. Localnicii spun că prin comune circulă zvonuri potrivită cărora votul unui consilier se cumpără cu câteva sute de milioane.

La Bălești ședința s-a lăsat cu scandal, dat fiind faptul că cei prezenți suspectează că social-democrații ar încerca să facă un blat astfel încât să nu fie schimbat fostul viceprimar cu candidatul PRM, Mădălin Ungureanu care a pierdut funcția de primar la o diferență de doar 36 de voturi față de candidatul USL, Aristică Paicu. Acuzat de sabotaj, Paicu a refuzat să stea la discuții cu presa, motivând că se află într-o ședință.

La Băleşti, nici primarul nu a venit

Ședință cu scandal în Primăria Bălești. Consilierii PSD au boicotat practic ședința, astfel că toți cei 7 consilieri social-democrați au lipsit de la ședință, la fel și șeful lor, primarul reales Aristică Paicu. Ceilalți consilieri consideră că este vorba despre un complot și că reprezentanții PSD au sabotat ședința pentru că nu vor să valideze ca viceprimar pe reprezentantul PRM, Mădălin Ungureanu, care a pierdut alegerile la doar 36 de voturi diferență față de Paicu. ”E un complot. Nu se poate ca nici măcar unul dintre ei să nu vină. În lege spune că pot lipsi de la ședință numai din motive bine întemeiate cum sunt cele de sănătate, ori nu cred că s-au îmbolnăvitr toți în același timp”, a spus unul dintre consilierii prezenți.

Deși se afla în sediul primăriei Bălești, primarul reales, Aristică Paicu nu s-a prezentat la ședință și nici nu a dorit să ne explice ce s-a întâmplat. El ne-a transmis prin intermediul secretarei sale că se află într-o ședință și nu ne poate primi.

350 de milioane de lei un consilier

În cadrul ședinței s-au făcut speculații pe marginea faptului că actualul primar ar vrea să-l mențină în funcție pe vechiul viceprimar și pentru asta ar trebui să cumpere un consilier de la un alt partid, pentru a avea majoritatea în consiliul local. ”Nu l-ați cumpărat pe al 8-lea, (n.r. cel de-al 8-lea consilier pentru ca USL să dețină majoritatea în consiliul local și deci, să fie ales, viceprimarul dorit de USL), care am auzit că costă 350 de milioane !”, a acuzat o localnică, prezentă la ședință. Tot ea s-a luat la harță cu secretarul Primăriei Bălești. Vasile Cârlogea, pe care l-a insultat, făcându-l netrebnic și i-a recomandat să plece cu toții și să-i lase pe cei tineri, pentru că ei au furat tot ce se putea fura.

Printre insulte, Câlogea a declarat că nu știe de ce lipsesc toți cei 7 consilieri USL știe doar că din cei 15 consilieri, doar 8 s-au prezentat la ședință și ca atare, ședința va fi reprogramată, conform dispozițiilor legale. Cârlogea a refuzat să comenteze speculaţiile privind blaturile politice despre care se vorbește, dat fiind faptul că nu-i permite poziția, secretarul fiind apolitic.

PRM priveşte cum pierde

Mădălin Ungureanu, reprezentantul PRM, care a obținut cu doar 36 de voturi mai puțin decât actualul primar USL din Bălești, știe că la mijloc este vorba despre jocuri politice de culise. Vizibil scârbit de situație, Ungureanu a declarat că nu mai e nimic de comentat şi că tot ce poate face este să aștepte. Și liderul PRM Gorj, Dumitru Dascălu, crede că este rușinos ceea ce se întâmplă și condamnă atitudinea liderilor PSD care nici nu au ajuns bine la putere că își și manifestă aroganţa specifică.

La Arcani, acelaşi film

Nici la Arcani nu s-a constituit Consiliul local, din aceleași motive. Au lipsit tot consilierii aleși pe listele USL. Mai mult decât atât, aici, la ședință nu au venit decât doi consilieri, unul de la PP-DD și altul de PDL. Și aici ședința a fost reprogramată, iar motivul este același: nu se ajunge la un consens în privința viceprimarului, astfel încât se negociază în continuare majoritatea în consiliu. Aici USL are patru consilieri, iar UNPR.

REPROGRAMARE

Conform legii, şedinţele au fost reprogramate peste 3 zile, la aceeaşi oră, însă se pare că până negocierile vor lua sfârşit, desemnarea viceprimarilor este mai grea decât chinurile facerii.

DECALARATIE

E o strategie politică pe care drept să spun nu o agreez. Hai să învăţăm să coabităm... Lista de consilieri a fost mereu aceeaşi, oamenii aşteaptă să intre şi tineretul şi uite cât de realistă e poziţia oamenilor când îşi exprimă votul. S-a văzut clar că a fost taxat şi primarul.

 Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: