Istfan îi ameninţă cu judecata pe Boc şi Mitescu

Fostul inspector şcolar general adjunct, Ion Istfan, afirmă că îl va da în judecată pe succesorul său, Gheorghe Mitescu pentru că i-a ocupat funcţia şi biroul în timp ce el era în concediu medical. Mai mult decât atât, Işfan spune că-l va reclama la Parchet chiar şi pe Emil Boc.

Situaţia nu este una nouă, pentru că şi alţi foşti şefi ai PSD s-au îmbolnăvit în momentul în care au aflat că urmează să fie schimbaţi din posturi, cel mai cunoscut caz de până acum fiind cel de la Direcţia Silvică, unde Gheorghe Novac a trebuit să îşi improvizeze un birou până când predecesorul său a venit la birou pentru a-i da cheile, inclusiv de la maşina de teren a instituţiei.

Istfan declară că era în concediu medical de circa o săptămână şi consideră că a fost înlocuit ilegal din post. El susţine că nu putea fi schimbat în timp ce era în concediu medical şi, în plus, declară că Mitescu ar fi intrat în biroul său cu forţa, uşa de acces fiind încuiată. "A spart uşa domnule, deşi cheia era la secretară şi mai erau şi alte birouri goale în care îşi putea amenaja biroul. Eu am probleme la un picior, tot Inspectoratul ştie treaba asta, şi s-a întâmplat să intru în medical cu o săptămână înainte de a mă schimba. De asta nici nu am venit la înlocuire, aşa cum a făcut colegul Vasile Antonie. Eu îi dau în judecată şi îmi cer drepturile şi nu îl iert pe Mitescu nici pentru că a intrat în biroul meu. Eu aveam acolo acte, bunuri personale, pe care nu le mai am acum", spune Istfan.

Supărat pe Boc pentru că l-a schimbat

Actualul inspector şcolar general adjunct declară că nu îşi face niciun fel de probleme întrucât schimbările de la Inspectoratul Şcolar au fost legale, prin ordin de ministru. "Nici nu se pune problema ca să fi spart eu biroul sau, şi mai mult, să fi luat ceva din biroul respectiv. Pur şi simplu era biroul inspectorului şcolar general adjunct şi acolo trebuia să îmi desfăşor activitatea. Dacă domnul Istfan spune că va reclama nu are decât, dar nu are motive temeinice, mai ales că schimbarea dumnealui s-a făcut prin ordin de ministru", afirmă Mitescu.

Ion Istfan declară, în schimb, că îl va reclama la Parchet inclusiv pe ministrul interimar al educaţiei, Emil Boc, fostul inspector şcolar general adjunct considerând că nu existau motive pentru schimbarea lui din funcţie. Acesta spune că ultima evaluare a ministerului i-a adus un punctaj foarte bun şi, în consecinţă, nu vede motivele pentru care el să fie înlocuit din post.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: