Runcu: Zeci de artişti vor concura la Festivalul "Maria Apostol"

Comuna Runcu va răsuna de cântec popular. Circa 40 de artişti din Gorj, dar şi din alte judeţe din ţară vor urca marţi, 8 septembrie, pe scena Festivalului - Concurs "Maria Apostol" de la Runcu. Autorităţile locale vor premia cei mai buni solişti. Cei mai talentaţi interpreţi vor primi din partea organizatorilor bani, dar şi câte un trofeu.

Festivalul Interjudeţean de Folclor "Maria Apostol" de la Runcu se află anul acesta la cea de-a VII-a ediţie. Organizatorii evenimentului sunt Primăria şi Consiliul Local Runcu, Consiliul Judeţean, Centrul pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu.

Festivalul-concurs reprezintă un omagiu la adresa celei care a fost Maria Apostol, originară din comuna Runcu. Tinerii înscrişi în concurs vor trece printr-o preselecţie riguroasă înainte de a intra în competiţia propriu-zisă pentru marele trofeu. Autorităţile locale au pregătit premii substanţiale pentru concurenţii care vor avea cea mai bună prestaţie în cadrul festivalului. "Suntem la cea de-a VII-a ediţie, la care participă câteva zeci de concurenţi. Ne-am bucura ca an de an să fie cât mai mulţi participanţi la acest eveniment. Este un festival la care participă concurenţi din tot judeţul, inclusiv din judeţele Olteniei. Sunt câte două secţiuni, concurenţii fiind împărţiţi în funcţie de vârstă. La secţiunea 7-14 ani locul I este premiat de către Consiliul Local Runcu cu 800 de lei, locul II cu 600 de lei şi locul III cu 400 lei. La solişti vocali 15-35 de ani, premiul I este în valoare de 1200 lei, premiul II-1000 de lei şi locul III-800 lei. Vor fi şi câte 2 menţiuni la fiecare categorie de 300 de lei, oferite de către Şcoala Populară de Artă”, a declarat Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu.

Manifestările de la Runcu vor debuta la ora 14.30, atunci când vor avea loc preselecţiile. 

fesvival_maria_apostol

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: