ISU Gorj, acuzat că a făcut şedinţă ca să împiedice participarea la protest

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj şi-a prezentat ieri raportul de activitate pe anul 2011. Deşi şedinţa a fost una cu caracter obligatoriu pentru primarii din județ, mare parte dintre aceștia au lipsit pentru a se alătura protestelor din capitală. Este vorba de primarii peneliști, aceștia trimițându-și reprezentanții la ședința cu ISU. Primarii PSD sunt convinși că ședința a fost convocată strategic pentru a împiedica alăturarea lor la protestele din București.

Bilanțul activității pe anul 2011 al ISU Gorj s-a dovedit a fi interesant doar pentru autoritățile județene dar și câțiva primari. Mare parte dintre aceștia au preferat însă să participe la protestele din capitală cunoscut fiind faptul că Partidul Național Liberal și-a trimis ieri dimineață oamenii la București. Șeful ISU Gorj, Liviu Dumitrașcu, a precizat că i-ar fi plăcut ca toți primarii să asiste la ședință. ”În ansamblu am avut o colaborare bună cu aceștia. După părerea mea trebuia să vină toți dar am văzut că și-au mai trimis și reprezentanți. Oricum noi în februarie vom avea o nouă convocare pentru a le transmite planul pe anul acesta”, a declarat Liviu Dumitrașcu, șeful ISU Gorj.

Andrei: ”E problema lor”

Prezent şi el la şedinţa de bilanţ a inspectoratului, prefectul de Gorj Liviu Andrei s-a arătat supărat pe primarii care au îndrăznit să-i nesocotească ordinele. ”E problema lor, eu le-am făcut o adresă pentru că așa m-au rugat cei de la ISU în speranța că dacă vor vedea ştampila prefecturii vor fi mai receptivi. Este alegerea lor, dacă au preferat să meargă la un protest în loc să vină aici să pună pe masă problemele cu care se confruntă”, a declarat Liviu Andrei, prefectul județului Gorj.

Strategie

Unii dintre primarii prezenţi în sala de ședință spun că pentru prima dată o astfel de întâlnire a avut caracter obligatoriu. A fost convocată strategic, spune primarul din Turcineşti, Vasile Gogălniceanu. Acesta spune că şi primarii PSD fuseseră ieri convocaţi la Bucureşti dar s-a dorit împiedicarea acestui lucru prin convocarea şedinţei. ”A fost o şedinţă fulger, pe fax-ul trimis era specificat că prezenţa noastră era obligatorie şi că nu avem voie să trimitem înlocuitori în condiţiile în care şi noi am fost convocaţi ieri la Bucureşti pentru probleme politice. Şi dacă mă convoacă pentru proteste mă duc că eu respect partidul. Această şedinţă nu a fost întâmplătoare, asta e noi o să protestăm separat ”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcineşti.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: