Italia: Viaduct prăbușit. Mașini căzute peste case. Zeci de victime! - VIDEO

O porţiune a unui viaduct al autostrăzii A10 s-a prăbuşit marţi lângă oraşul Genova, în nord-vestul Italiei, şi este posibil să existe autovehicule căzute în gol sau peste case. Primele imagini difuzate de media arată viaductul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială.

Potrivit pompierilor, podul Morandi s-a prăbuşit în jurul orei 12.00 (10.00 GMT), iar la faţa locului au fost trimise echipe de intervenţie. Autostrada A10 a fost construită în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a viaductului.

Potrivit vicepremierului Italiei, Matteo Salvini, aproximativ 30 de persoane au murit, iar multe altele sunt rănite grav, relatează Reuters. Potrivit Ansa, care citează pompierii, cel puţin zece vehicule au fost surprinse de surparea viaductului.

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a anunţat că  aproximativ 200 de pompieri acţionează la locul accidentului. Poliţia a precizat pe Twitter că surparea a avut loc în timpul unei furtuni violente.

Vizualizări: 5,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: