Îţi faci firmă şi pleci în Spania gratuit

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj desfășoară în prezent un proiect pe fonduri europene menit să vină în sprijinul anteprenorilor. Potrivit conducerii AJOFM Gorj, gorjenii care nu au ocupație și își deschid o firmă în următoarea perioadă pot pleca în Spania într-un schimb de experiență.

Un număr de 20 de gorjeni ar putea pleca în luna septembrie într-un schimb de experiență anteprenorială în Spania. Proiectul pe fonduri europene ”Sprijin pentru șanse sporite în ocupare” este menit să-i învețe pe tinerii afaceriști să-și dezvolte afacerea după modelul european. ”Persoanele care își înființează propria afacere până cel târziu la sfârșitul lunii august au șansa să plece în luna septembrie într-un schimb de practici în Spania. Înainte de a-și înființa firma, persoanele trebuie să vină la noi pentru consiliere pentru că este foarte important să nu aibă ocupație, să nu aibă un loc de muncă”, a precizat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Până la ora actuală doar patru gorjeni au accesat programul în timp ce proiectul poate suporta costurile pentru 20 de persoane. Oamenii sunt reticenți fiind vorba de înființarea unei societăți, spune conducerea AJOFM Gorj. ”Cei interesați trebuie să înființeze orice tip de firmă la Registrul Comerțului, este condiția esențială ca să poată participa la proiect, de restul ne ocupăm noi. Vor sta șapte zile în Spania, transport cu avionul, trei mese pe zi, vor merge în diverse locații din Spania unde vor vedea cum se dezvoltă un antreprenoriat. Speranța noastră este să vină cât mai mulți tineri deși nu există limită de vârstă”, a adăugat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.  

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: